Příští Nexus vyrobí opět Huawei

Příští Nexus vyrobí opět Huawei
2016-06-06T06:45:09+02:00
• 6. 6. 2016

Hojně se spekulovalo o možném partnerství Googlu s HTC v oblasti smartphonů Nexus. V přípravě byly údajně dva modely od HTC – Marlin a Sailfish a právě tyto dva modely se měly stát letošními Nexus telefony. Tyto spekulace však nyní rozvířila Charlene Munilall, generální manažerka spotřebitelské skupiny Huawei pro Jižní Afriku. Na tamějším uvedení nových telefonů P9 totiž během svého proslovu pronesla, že letos Huawei opět připravuje telefon Nexus.

Nexus-6P

O této možnosti se spekulovalo již dříve, ale nikdy předtím nezaznělo nic podobného přímo od zaměstnanců čínského výrobce. Není jisté, jak moc důvěryhodné toto sdělení je, ale vzhledem k obrovskému úspěchu Nexusu 6P lze očekávat, že ani sám Google by neprotestoval, pokud by se výroby dalšího Nexusu chopil opět Huawei.

I letos se dočkáme dvou Nexus zařízení, přičemž právě dražší a lépe vybavený Nexus P by měl vyrobit Huawei. O Nexus X zatím bližší informace známé nejsou, ale není vyloučeno, že právě tuto základní variantu by mohlo vyrobit HTC.

Debaty okolo nových Nexus zařízení začínají nabírat na obrátkách a objevuje se stále více indícií, které poukazují na to, že právě Huawei se opět ujme výroby minimálně jednoho z nich. Lze očekávat, že se ještě v následujících týdnech a měsících dočkáme dalších informací, které nám pomohou udělat si o tomto tématu mnohem lepší přehled.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat