Nexus Marlin a Sailfish od HTC v přípravě?

Nexus Marlin a Sailfish od HTC v přípravě?
2016-04-27T21:12:03+02:00
• 27. 4. 2016
3

Už jsme si zvykli, že systém Android s každou významnější aktualizací dostane doplňkový název po nějaké cukrovince. U tohoto je ještě jedno pravidlo, anglické pojmenování musí začínat stejným písmenem jako vývojářské označení systému. Podobný trend existuje i u Nexus smartphonů, ale u nich se jedná jen kódové označení a nepoužívá se pro marketing. Nyní se objevují nová jména Marlin a Sailfish.

Marlin Sailfish

Marlin a Sailfish

V současnosti nemáme k dispozici konkrétnější informace o specifikacích, jen se dva zdroje zmiňují o existenci dvou smartphonů, které mají být vyvíjeny v podání společnosti HTC. Prvním zdrojem je Evan Blass, který je považován za legendu v úniků informací.

Marlin a Sailfish

Ten se konkrétně zmiňuje o dvou modelech M1 (Marlin) a S1 (Sailfish), které přijdou na trh s konečnou verzí Androidu N, jenž bude značen jako verze 7, aspoň podle uniklých informací od Samsungu. Další důkaz o existenci, aspoň jednoho modelu, najdeme v komentáři v AOSP od zaměstnance z Qualcommu. Ten se zmiňuje o zařízení pojmenovaném jako Marlin.

nexus2cee_marlin1

Před nějakým časem jsme se také dozvěděli o kódových jménech T50 a T55, což budou asi dřívější názvy Nexus smartphonů. Čísla by měla odkazovat na velikosti displejů, takže by se mohl objevit mobil s 5palcovým displeje jakožto nástupce Nexusu 5X a 5,5palcové zařízení by tedy nahradilo Nexus 6P.

Zatím se jedná o předběžné spekulace a chybí více informací, náznaků a důkazů. Budeme si muset počkat, až se začnou objevovat údajné fotografie a specifikace.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Shamu forever alespoň zatím :-)

Zajímavé…už se těším, jen se rozhoduji, jestli jít už do této generace(respektive příští) nebo až do té následující v dalším roce.

alebo si počkaj ešte 5 rokov, lebo každý rok bude niečo lepšie… ;-) a ešte aj ušetríš ;-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat