Informační sektor v USA zaznamenal pokles spokojenosti zákazníků průzkum

Informační sektor v USA zaznamenal pokles spokojenosti zákazníků [průzkum]
2016-04-02T09:15:11+02:00
• 2. 4. 2016

Americký index spokojenosti zákazníků ( dále jen ACSI – The American Customer Satisfaction Index) za poslední čtvrtletí roku 2015 klesl o 0,5 procentního bodu na finální hodnotu 73,4. Ve výsledku se jedná o nejnižší skóre za posledních deset let. Především v posledních 8 čtvrtletích skóre neustále klesá. Z hlediska jednotlivých sektorů ekonomiky se pak nemůže chlubit ani informační sektor, který po veřejné zprávě zaznamenal druhé nejhorší hodnocení.

Z určitého pohledu se nejedná o překvapení. Ve Spojených státech nerostou platy, tudíž poptávka zákazníků není nejvyšší. Vliv na hodnocení mají zcela jistě i samotní výrobci zařízení. Jejich přístroje jsou významně inovovány jen poskrovnu – zlepšuje se především výkon, ale žádné vyložené evoluce nejsme zatím svědky. Samozřejmě je potřeba zmínit rozšiřování technologií o virtuální realitu, 3D tisk nebo 4K televizory. Tyto technologie mají však v současnosti jen malý vliv na poptávku.

A i to jsou důvody, proč je informační sektor z pohledu amerických zákazníků druhým nejhorším. Informační sektor se dále rozpadá na dílčí oblasti, mezi které patří počítačový software, telefonní služby, poskytovatelé internetových služeb, předplacení televizních a bezdrátové telefonní služby. Nejnižší hodnocení si vysloužili poskytovatelé internetových služeb a předplacené televizní služby – obě shodně s 63 %.

acsi-overall-march-2016

Porovnání ACSI v jednotlivých sektorech, zdroj: www.zdnet.com

Statistiky nejsou zrovna nejpříjemnější pro Google a Amazon. Obě společnosti zaznamenaly v rámci ACSI hodnocení výrazný pokles. Google konkrétně poklesl o 6 %, Amazon pak o 3,5 % oproti předešlému roku. Naproti tomu mezi výrobci mobilních zařízení se dařilo u zákazníků Applu a Motorole. Apple zaznamenal nárůst o 1,3 %, Motorola 2,6 % v porovnání s loňským rokem.

apple-samsung-acsi-2015

ACSI u výrobců mobilních telefonů, zdroj:www.zdnet.com

Mezi sociálními sítěmi si nejlépe v loňském roce vedl Facebook, jehož ACSI vzrostl o 12 %. Ostatně všechny sociální sítě zaznamenaly oproti předchozímu roku alespoň nepatrný růst v oblíbenosti mezi americkými uživateli. Uvidíme, zda oblíbenost celého informačního sektoru v USA bude i nadále klesat, nebo zda se dočkáme v letošním roce nárůstu důvěry u spotřebitelů.

Zdroj: zdnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat