Chrome 49 pro Android přináší podporu fyzického webu

Chrome 49 pro Android přináší podporu fyzického webu
2016-02-15T07:35:41+02:00
• 15. 2. 2016

Google se velmi aktivně angažuje v postupném rozšiřovaní internetu věcí. Na loňském I/O představil své vlastní řešení. V současné době je k dispozici několik různých protokolů, které nejsou spolu přímo kompatibilní. Google a další velcí hráči se je proto snaží sjednotit do otevřených standardů tak, aby skutečně za pár let byl internet věcí otevřenou platformou pro jakékoliv zařízení. Nová verze internetového prohlížeče Chrome jde zase o kousek dál.

ap_resize

Verze 49, která je nyní k dispozici ve verzi beta, přidává možnost integrace fyzického webu. Již před nějakou dobou přibyla do Chromu možnost, aby webové stránky posílaly notifikace na mobilní telefon. Ty se poté zobrazovaly stejně jako jakékoliv jiné v oznamovacím centru. Nyní tuto možnost získávají i takzvané bluetooth low energy majáky. Jsou to malé vysílače s krátkým dosahem, které vysílají nějakou jednoduchou informaci. Například půjdete kolem obchodu a na telefonu se vám ukáže notifikace s aktuální slevou.

Nemusí se ovšem jednat pouze o propagační reklamu. Osobně mě napadá možnost, kdy by například v metru (zastávce autobusu, vlakové stanici) majáky vysílaly jednoduchou informaci, kdy přijede další souprava.

963443903

Neznamená to ovšem, že notifikace nebude možné vypnout. Poté, co se poprvé přiblížíte k nějakému majáku, Chrome se zeptá, zda chcete notifikace fyzického webu zapnout.

logo-app Chrome Beta Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Čollák

Student Střední průmyslové školy. Rád cestuje, hlavně vlakem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat