Projekt Brillo – Android na 32 MB RAM v přípravě Internet of Things

Projekt Brillo – Android na 32 MB RAM v přípravě [Internet of Things]
2015-05-22T07:03:59+02:00
• 22. 5. 2015
2

Nejrozšířenějším systémem v mobilním trhu je zajisté Android. Najdeme jej na smartphonech, tabletech, mini PC, ale také v atypických zařízeních. K tomu můžeme připočítat televize, automobily a také chytré hodinky. Dalším milníkem pro Google má být „Internet of Things“ (Internet věcí).

internet-of-things-IoT

Pod pojmem „Internet of Things“ si můžete představit ty nejmenší zařízení v podobě senzorů, menšího příslušenství a další gadgety, které komunikují bezdrátově a poskytují větší komfort například při sledování hodnot nebo ovládání nejen domácích spotřebičů.

Právě na tuto kategorii se má zaměřovat nový projekt od Googlu, který je v tuto chvíli znám jako Brillo. Prozatím nepadlo ani jedno oficiální slovo a všechny informace pocházejí od zdrojů obeznámených s vývojem u Googlu. Brillo má být založeno na Androidu, ale byl zde jeden obrovský problém.

Android v současné chvíli vyžaduje minimálně 512 MB RAM, což je až moc velká hodnota pro zařízení z kategorie ƒ„Internet of Things“. Proto se v Googlu zaměřili na snížení potřebné paměti. Údajně si Brillo vystačí s 32 MB RAM, což je již výrazný pokles.

Bohužel to neznamená, že by si běžný Android měl v budoucnu vystačit s takovou velikostí paměti. Nepředpokládá se, že ponese všechny funkce jako běžný systém. Měl by hlavně nabídnout možnost propojení s jinými zařízeními a navíc nabídnout vývojářům jednotné API pro vytváření aplikací.

Údajně prvním zařízením s projektem Brillo má být domácí příslušenství od Nest. Právě tato společnost spadá pod Google, tudíž vývoj by měl být o něco jednodušší. Údajně se dočkáme premiéry projektu Brillo na letošní konferenci Google I/O 2015 v San Francisku.

Zveme vás na Google I/O Extended 2015

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Elder Master

22. 5. 2015, 9:30

Vzhledem k tomu jak chodí Android na slabších tabletech a telefonech tak si to moc neumim představit. BTW pamatujete když programům stačilo 640Kb ?

Marin Abrmančef

22. 5. 2015, 21:29

a pamatujete kdyz programum stacilo 40Kb?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat