Instagram si hraje s „3D Touch“ na Androidu

Instagram si hraje s „3D Touch“ na Androidu
2015-12-11T09:06:12+02:00
• 11. 12. 2015

Mezi vrcholnou funkci přidanou telefonům iPhone 6s a 6s Plus je novinka nazvaná „3D Touch“ – způsob interakce uživatele s obrazovkou telefonu pomocí tvrdšího či měkčího stisku, místo „zbytečného“ tapání. Pozor, nezaměňujte to s již známou technologií Force Touch, ta je využívána pouze u Apple Watch. Někdo by však mohl říci, že 3D Touch a Force Touch je přeci jen rozdílný – 3D Touch dokáže registrovat větší rozsah tlaku na displej, má totiž k dispozici více vrstev.

instagram-3d-touch-android

Jednou z prvních aplikací, jež začala tuto technologii používat, je Instagram. Díky tomu může uživatel zobrazit náhled obrázků ve výsledcích vyhledávání. Po několika měsících úspěšného testování funkce na systému iOS se vývojáři rozhodli o tzv. port funkce i na androidí zařízení.

Uživatelé tak nyní mohou dlouhým stisknutím na miniaturu obrátku zobrazit jeho náhled. Tažením prstu směrem od středu snímku se vše vrátí zpět do vyhledávání a miniatur. Pokud však budete táhnout prstem pod obrázek, můžete jej bez problémů sdílet, označit jako oblíbený a to vše bez zvednutí prstu z obrazovky. Jak se funkce ujme u androidích uživatelů, lze nyní pouze hádat, úspěch či špatné rozhodnutí vývojářů se projeví až za pár týdnů, kdy se funkce rozšíří mezi většinu uživatelů.

Nejnovější verzi aplikace i s touto funkcí si můžete nainstalovat skrze APK Mirror – instalujete na vlastní riziko.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat