Facebook představuje nová bezpečnostní opatření pro své uživatele

Facebook představuje nová bezpečnostní opatření pro své uživatele
2015-12-11T09:30:23+02:00
• 11. 12. 2015

Facebook je nejpoužívanější sociální sítí světa. Většina uživatelů zde sdílí své prožitky a mnohdy i interní záležitosti. Nebylo by tak zcela správné nemít pod kontrolou ochranu tak důležitých dat, ať už mluvíme o samotném uživateli či provozovateli. Nově však Facebook umožňuje svým uživatelům opět o trochu více – zjištění síly hesla, zobrazení přihlášení a možnost odhlášení se z ostatních, popřípadě všech, přihlášených zařízení.

ap_resize

Pojďme si tedy společně funkce rozebrat trochu podrobněji, abyste věděli, co na vás čeká. Zjištění síly hesla. To je v podstatě velmi jednoduché. Prostě jen napíšete své heslo do předpřipraveného pole, samozřejmě v době, kdy jste přihlášeni, a následně vám program řekne, jak silné a nezranitelné je vaše heslo. Druhá novinka má za účel ohlídat váš účet proti přihlášení z podivných míst.

Funguje to na principu získaných dat od uživatele, konkrétně sledování jeho aktivity. Pokud se tak někdo přihlásí na váš účet, o čemž nebudete vědět, Facebook vás na to upozorní jako na podezřelou aktivitu s vaším účtem. Modelovým příkladem by mohl být i ten můj, jehož staří se datuje pár let zpět – ano, podobná funkce již implementována byla. Z Číny se mi někdo pokoušel nabourat účet, síť mě notifikovala emailem a během krátké chvíle jsem si změnil heslo.

Poslední funkcionalitou je možnost odhlášení vás ze všech momentálně přihlášených zařízení. Občas se tedy může stát, že se někde zapomenete odhlásit, čehož byste mohli hořce litovat. Facebook vám tak velmi jednoduše zobrazí veškerá přihlášená zařízení a vy tak můžete následně odhlásit ta, o nichž nevíte. Můžete se podívat na video níže, které je ovšem anglicky.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat