Xiaomi Mi Pad 2 – první snímek odhalen spoluzakladatelem společnosti aktualizováno

Xiaomi Mi Pad 2 – první snímek odhalen spoluzakladatelem společnosti [aktualizováno]
2015-11-20T07:40:33+02:00
• 20. 11. 2015

Aktualizováno 20. 11.

Spoluzakladatel společnosti Xiaomi, Lin Bin, ukázal na sociální síti Weibo první fotografii znázorňující, jak bude vypadat novinka Mi Pad 2. Je pravděpodobné, že tentokrát bude konstrukce z kovu a bude lákat na tenký profil. Více informací se dozvíme později.

Xiaomi-Mi-Pad-2-Teaser-KK

Kromě toho jsme se dočkali úniky odhalující kompletní design.

Xiaomi-Mi-Pad-2-leak_1

Původní článek 16. 11.

Máme více než rok od představení první generace MI Padu od Xiaomi a do zahraničních médií začínají pronikat první informace týkající se jeho nástupce. Čínský výrobce prozatím zvládl uhlídat podstatnou část specifikací, i když asi to nebude dlouho trvat a množství zpráv poroste. V pořadí teprve druhá generace byla nyní odhalena v benchmarku Geekbench, který nám alespoň dává první představu o hardwarovém sestavení.

xiaomi_logo

Pokud dáme všechny dosavadní zmínky dohromady, tablet nabídne 7,9palcový displej s rozlišením 2 048 x 1 536 pixelů. Pod ním poběží čtyřjádrový procesor Atom x5-Z8500 od Intelu taktovaný na frekvenci 2,24 GHz, 2GB operační paměť RAM a 16GB úložiště, které by mělo být rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. Spekulace dále hovoří o dvou různých velikostech interního úložiště, 13megapixelovém fotoaparátu nebo kovové konstrukci.

Zmiňovaný procesor podporuje displeje až do 2K rozlišení, takže není vyloučeno ani jeho nasazení. Softwarovou výbavu má zastřešovat systém Android ve verzi 5.1 Lollipop běžící pod nejnovější verzí MIUI. Závěrem zbývá dodat prodejní cenu, která by se měla pohybovat v rozmezí 300 až 350 dolarů (tj. cca 7565 – 8 825 Kč bez daně). Zůstává otázkou, zda jej Xiaomi vůbec uvede na nejbližší konferenci po boku nové MI 5 a Redmi Note 2 Pro.

Mi Pad 2

Zdroje: timesnews.co.uk, androidheadlines.com, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat