DevFest 2015 aneb na koho se můžete těšit #3

DevFest 2015 aneb na koho se můžete těšit #3
2015-11-06T14:49:51+02:00
• 6. 11. 2015

Neúprosně se blíží DevFest, jenž se odehraje letos v Ostravě. Již 21. listopadu se sjedou geekové a experti a podělí se o své znalosti a zkušenosti. Minule jste si mohli přečíst o prvních 5 osobnostech, které vystoupí na této jedinečné akci. Dnes vám představíme dalších 5 speakerů, kteří vystoupí na DevFestu. Již za několik dnů vám představíme další, ale pokud nechcete čekat tak dlouho, můžete sledovat přímo kanály informující o DevFestu:

Další informace najdete také na devfest.cz. Jestli jste se ještě nezaregistrovali na tuto akci, měli byste tak učinit co nejrychleji.

Kvalitní mapy zdarma, pro všechny a hned

Dávid Kováč

David je velký fanoušek mnoha Google technologií. Na Slovensku byl první Google Glass Explorer a člověk věnující se „weareables“ technologiím na konferencích. Mezi tím implementoval Google Apps na svojí střední školu, vůbec první na Slovensku. Aktuálně se profesionálně zaměřuje na Google Apps technologie ve vlastní rozbíhající se firmě Adante Systems. Mimo Google MapMaker, o kterém vám něco poví na DevFestu.

Jak (si) vytvořit komunitu a získat kontakty?

Renata Ptáčníková

Renata Ptáčníková je nadšenou inovátorkou celospolečenských témat. Ráda spojuje, komunikuje a spolupracuje. Vivu založila proto, že chtěla vybudovat v Ostravě lidské a otevřené místo. Vyučuje na Vyšší Střední škole AHOL předmět Public Relations, stala se členem poradní skupiny Moravskoslezského kraje pro oblast rozvoje podnikání. S Renatou se nejčastěji potkáte v článcích na blogu Vivy, jako hostem v České Televizi nebo v rozhovorech pro různá média.

Je lektorkou několika kurzů a také jedna z mentorek Viva Inklubátoru a spoluorganizátor TEDxOstrava. Miluje život a věří v lidský potenciál. V minulosti působila v mezinárodních i národních vzdělávacích a inovačních projektech. V současnosti připravuje knihu Nové podnikání a moderuje Vivácké konference a besedy. Ráda pečuje o svou rodinu a dvě malé děti. Jedním z jejích koníčků jsou thajské masáže, které studuje u Mistra Nikolase Christudoulu.

Rudý Android: Proč a jak nakupovat čínské telefony?

Jiří Opletal

Jiří Opletal zcela propadl zelené vášni jménem Android při svém studiu na taiwanské National Taipei University. Působil zde na College of Computer Science and Information Engineering jako student magisterského studia v týmu uznávaného profesora Jiung-yao Huang Ph.D (黃俊堯 Ph.D), specialisty na ubiquitous computing a mobilní technologie. Právě tam objevil krásu i tvrdost čínské obchodní kultury, díky svým profesorům získal přehled i kontakty v asijské IT sféře a především objevil v té době světu zcela neznámý trh, kde byly v plenkách dnešní giganti jako Xiaomi, Oppo, Doogee, Thl, Meizu a mnoho dalších. Po návratu založil společnost Lion Mobile, distributora nejznámějších čínských značek ve střední a východní Evropě a provozovatelem eshopu XiaomiMobile.cz a Thl.cz

Developer Mindset

Jaroslav Holaň

Narodil se, žil, studoval a pracoval v Ostravě. Teď je součástí týmu TopMonks v Praze, kde se podílí na vývoji softwaru pro velkou českou banku. Zkušenosti nabral v mnoha národnostně rozdílných týmech. Od spolupráce s lidmi ze severských zemí, přes lidi z Indie, až po Indy z Kalifornie v domově všech ajťáků, tedy v Silicon Valley. Primárně programuje v Javě, ale rád zkouší i jiné jazyky. Zastánce technik čistého kódu, TDD, BDD. Spoluautor knihy Vaadin 7 Cookbook, IT Geek a Kouzelník.

SHIELD Android TV

Igor Staněk

Igor je technický maniak a člen vývojového týmu rodiny SHIELD produktů ve společnosti Nvidia, zabývající se vývojem a výrobou hardwaru v oblasti grafických karet nebo chytrých zařízení. Mimo jiné zaštiťuje zařízení SHIELD jako Produktový manager pro Evropu, Střední Východ, Afriku a Indii. Ve volném čase je vášnivý hráč a příležitostný DJ.

faces3

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat