Společnost Andyho Rubina investovala do startupu CastAR

Společnost Andyho Rubina investovala do startupu CastAR
2015-08-21T13:40:44+02:00
• 21. 8. 2015

Postavu Andyho Rubina jistě nemusíme dlouze představovat. Stále se dá považovat za formálního otce operačního systému Android. V loňském roce se nicméně rozhodl opustit Google a následně založil investiční společnost Playground Global Invests. A tato společnost si právě získala pozornost investicí 15 milionů dolarů do startupu CastAR.

andy-rubinAndy Rubin

Investice spočívá mimo poskytnutí hotovosti, také v nabídce prostorů pro kanceláře, nabídky znalostí a dalších věcí důležitých pro vývoj. Společnost CastAR se zabývá tvorbou speciálních brýlí, které umožňují přenášet 3D holografický obraz před uživatele. Velmi zjednodušeně bychom měli být schopni vidět digitální vrstvu v reálném světě. Brýle mohou využít zájemci například k hraní her, navigaci, různým způsobům navrhování a další.

CastAR-1

Samotná společnost pak vznikla jako projekt dvou technologických pracovníků Valve. Jeri Ellsworth a Rick Johnson se právě zabývali tvorbou brýlí pro virtuální realitu. Zpočátku byla veškerá aktivita Valve financována. Tato společnost se nicméně od projektu odvrátila a následně jej odmítla financovat. Dvojice se tak v listopadu 2013 rozhodla vstoupit na Kickstarter, kde žádali o částku 1 milionu dolarů. Nyní se celá společnost přestěhovala ze Seattlu do Silicon Valley.

Již z popisu produktů a samotné hlavní činnosti CastAR lze snadno usoudit, komu společnost konkuruje. Mezi konkurenci lze zařadit Google, který pracuje na nové verzi Google Glass. Dále se jedná o Microsoft, který pracuje na HoloLens. A v neposlední řadě můžeme zmínit i Facebook a jeho Oculus VR. To jsou mnohem větší společnosti. Sám Rubin však vyjádřil přesvědčení, že CastAR je správná volba.

V krátkém příspěvku se zmínil o tom, že se jedná o jedinou společnost, která má jednoduchý návrh na využití a použití rozšířené a virtuální technologie do zábavního průmyslu. Dále se Rubin zmínil o tom, že takové řešení jistě zaujme nejenom děti, ale také dospělé.

CastAR-3

CastAR je v současnosti tým čítající 11 osob. Investice 15 milionů dolarů jim zajisté pomůže při vývoji. Bude zajímavé sledovat, jak se do samotného vývoje promítne osoba Andyho Rubina. Minimálně však společnosti napomůže velký ohlas, který právě tato investice způsobila.

Zdroje: venturebeat.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat