Cortana pro Android – beta verze k dispozici pro veřejnost

Cortana pro Android – beta verze k dispozici pro veřejnost
2015-08-25T19:37:25+02:00
• 24. 8. 2015
5

Minulý měsíc zpřístupnil Microsoft svou digitální asistentku v neveřejné beta verzi také pro Android. Pomocí jednoduchého formuláře se do beta testování mohl přidat téměř každý a ti, co štěstí neměli, si mohli Cortanu nainstalovat přes uniklý soubor APK.

Dnes Microsoft aktualizoval Cortanu pro Android a kromě opravy chyb a drobných vylepšení zveřejnil beta verzi aplikace taktéž pro širokou veřejnost. V uplynulých týdnech se na vývoji usilovně pracovalo a poslední velkou novinkou je možnost nahrazení asistenta Google Now novou aplikací Cortana, což v praxi znamená, že lze k aplikaci přistoupit přidržením hlavního tlačítka telefonu.

WP_20150824_19_12_21_Pro

Aplikace pro Android nabízí v podstatě totožné funkce jako na počítačích s Windows 10 a telefonech s Windows Phone. Nějaké drobnosti ale chybí, například nelze Cortanu otevřít hlasovým příkazem „Hey Cortana“, což je zapříčiněno množstvím různých zařízení, z nichž některé nedovolují aplikaci neustále naslouchat.

Pokud si chcete Cortanu vyzkoušet i na svém telefonu, můžete si ji zdarma stáhnout z Google Play. Důležité je však upozornit, že zatím nerozumí českým příkazům a je tedy nutné mluvit na ní anglicky.

Cortana-food-image-576x1024 Cortana-image-2-576x1024 Cortana-image-3-576x1024

V souvislosti s češtinou a hlasovými asistenty bychom rádi připomněli, že Google Now již nějakou dobu podporuje hlasové povely v češtině. Dokáže na váš příkaz otevřít libovolnou aplikaci, vypnout či zapnout Wi-Fi, otevřít fotoaparát nebo můžete dokonce nadiktovat celou SMS zprávu nebo email. To vše bez nutnosti vzít telefon do ruky. Pokud tedy s angličtinou moc nekamarádíte, můžete si vyzkoušet alespoň nové hlasové příkazy pro Google Now. Připravili jsme pro vás i krátké video, ve kterém některé z těchto příkazů názorně demonstrujeme.

Zdroj: blogs.windows.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Aleš Ulehla

25. 8. 2015, 6:32

video ke Google Now nejde spustit. Ukazuje mi to na začátku odkazu 2x https

Přemysl Vaculík

VIP 25. 8. 2015, 19:37

Opraveno, díky za nahlášení.

Kristián Mohač

24. 8. 2015, 21:19

Thanks for your interest in becoming a beta tester for Cortana. At this time, the beta program has enough testers and isn’t accepting more users.
App developers can choose how many testers can participate in their beta program. Once the program is full, the beta version isn’t available to more users.

Tak asi nic no. Z mého pohledu zybtečné omezení ze strany Microsoftu

PierreStile

24. 8. 2015, 20:15

Polozka neni ve vasi zemi k dispozici.. :/

Michael Chlubna

25. 8. 2015, 0:16

nejde :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat