Brzy budeme platit vše přes mobily sponzorovaný článek

Brzy budeme platit vše přes mobily [sponzorovaný článek]
2015-08-05T08:27:26+02:00
• 5. 8. 2015

Dnes snad ani nelze pochybovat – žijeme v době “bezdrátu” – nebo alespoň se k ní blížíme! Chytré telefony a další zařízení, které se mohou připojit k internetu, tu už máme několik let. Jejich počty neustále narůstají, lidé se učí lépe využívat jejich funkce, které jim zpříjemňují nakupování online. Takže, jak moc je populární nakupování přes mobily, proč, a jaké jsou vůbec možnosti na poli placení pomocí vašeho mobilu?

Picture1

Porovnáme-li statistiky z uplynulých let, můžeme zjistit, že nakupování pomocí mobilů se stalo velmi populární. Je tomu už přibližně rok od doby, kdy byl překročen významný milník – platby přes mobily převýšily ty ze stolních počítačů. A to je výtečná zpráva pro ty, kteří preferují nakupování přes mobily. Speciálně pak pro vášnivé hráče online binga nebo pro „návštěvníky“ internetových kasin. S celým tímto nárůstem se také zvyšuje pravděpodobnost, že i další a další společnosti nabídnou svým uživatelům možnost platit přímo z chytrého zařízení, čímž jim usnadní život.

Zatímco se může zdát, že poměr mezi desktopovými a mobilními platbami kolísá (v únoru proběhlo 40 % plateb skrze mobilní zařízení a 60 % na stolních počítačích), tak lze s naprostou jistotou říci, že ty mobilní mají v posledních měsících jednoznačně navrch. V červnu tohoto roku byla zveřejněna studie společnosti MFF, která mimo jiné informovala, že se mobilní obchod konstantně zvyšuje. Skoro 70 % uživatelů mobilních zařízení je využívá pro správu svého bankovnictví, a 66 % pomocí nich dokonce provedlo minimálně jednu transakci.

Jistojistě už dnes není pochyb, že mobilní platby se stávají čím dál tím více populárními a v následujících letech se na tom pravděpodobně nic nezmění. A proč jsou vůbec tak oblíbené? Zaprvé se dá říct, že lidem jednoduše usnadňují život. Navíc dnes se snad nenajde majitel chytrého telefonu, který by bez něj opustil svůj domov. Z hlediska pohodí je taktéž lepší si párkrát klepnout do mobilu, než podstupovat složitý proces otevření notebooku a následného nákupu. Což je velká výhoda pro již zmíněné hráče online binga – nemusí se starat o to, jestli jim dojdou peníze, když nejsou zrovna na počítači. Pokud mají povoleny mobilní platby, tak stačí udělat jen pár potřebných kroků a peníze jsou hned na tom správném účtu.

Picture2

Jak tedy vytěžit z online plateb nejvíce? Hned na začátku se nelze nezmínit o tzv. ePeněženkách, jako je například PayPal. Ten má své webové stránky optimalizovány pro mobily a zároveň nabízí svým zákazníkům mobilní aplikaci. Dnes existuje spousta nejen internetových kasin, která akceptují PayPal (něktrá z nich můžete nelézt na webu paypal-casinos.co), což usnadní život nejednomu hráči. Platit lze také rovnou kreditní kartou, stačí jen abyste si ji přidali do svého PayPal účtu, stejně tak, jako byste to museli udělat i na webu obchodníka. Tyto metody placení jsou velmi uživatelsky přívětivé, každopádně je třeba si dát pozor i na rizika s nimi spojená. Například zabezpečení na mobilech není tak dokonalé, jako je na stolních počítačích.

Existují i dobíjecí karty, jako je PaySafeCard, ta je dostupná taktéž na mobilech. Poslední a snad i nejpohodlnější variantou, kterou lze využít, je možnost si nechat převést své účty odjinud na vyúčtování za mobilní telefon. To vám může zajistit například aplikace Boku – a ani nebudete potřebovat kreditní kartu!

Teď už znáte veškeré výhody nakupování zboží a služeb skrze  mobil. Zkuste si to sami a využijte naplno výhod z online placení!

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat