První chytré hodinky s Brailovým písmem

První chytré hodinky s Brailovým písmem
2015-08-05T09:00:46+02:00
• 5. 8. 2015

Chytré hodinky s názvem Dot se zdají, z pohledu specifikací, jako normální chytré hodinky či náramek. Můžeme v nich najít podobnost například s FitBit, nabízí systém pro zasílání zpráv, navigaci, Bluetooth 4.0, alarm a samozřejmě hodinky. Co je však naprosto jiné, je displej. Ten za pomoci čtyřiadvaceti malých pinů může uživateli například hláskovat slova.

Dot_1_x9y1sy

I díky tomu si může vlastník těchto hodinek například přečíst e-knihu, aniž by si musel pořizovat drahá zařízení, jež jsou aktuálně na trhu.

„Přibližně 90 % nevidomých oslepne po narození, bohužel pro ně nyní neexistuje dostatečná pomoc – ztratí tak přístup k informacím velmi rychle, říká spoluzakladatel Dot a CEO společnosti Eric Ju Yoon Kim, „Dot může být jejich záchranné lano, mohou se tak učit Braillově písmu a přistupovat k informacím díky svým prstům, což je cílem.

Nicméně v celém konceptu je menší trhlina, které si jsou samozřejmě tvůrci vědomi, a proto vyvinuli snahu to napravit.

„Tvorba chytrých hodinek s Braillovým písmem přichází s něčím poměrně nečekaným: Národní federace nevidomých (v USA) odhaduje, že pouze 10 % osob zrakově postiženích se učí Braillovo písmo, zatímco Royal National Institute of Blind People (ve Velké Británii) má odhad jiný, konkrétně se má jednat až o méně než 1 %. To je důvod, proč se tvůrci zamysleli a do Dot přidali systém na naučení se Braillova písma.“

Dot má mít velmi dobrou životnost baterie, celkem by měly hodinky vydržet až 10 hodin, což by mělo být dostatečné. Na trh se mají dostat s cenou nepřesahující 300 $ (~ 7 400 Kč). Předobjednávky začínají už v letošním roce.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat