To nej z uplynulého týdne #30 – Fotky Google+ končí, Youtube v novém kabátu a Multitasking z iOS 9

To nej z uplynulého týdne #30 – Fotky Google+ končí, Youtube v novém kabátu a Multitasking z iOS 9
2015-07-26T14:08:52+02:00
• 26. 7. 2015

Fotky Google+ končí 1. srpna

Pokud jste do této chvíle nepřešli na novou službu Fotky Google, tak vás Google donutí již 1. srpna, zruší původní Google+ Fotky, jak webovou verzi, tak i aplikace pro mobily a tablety – přestanou fungovat.

landingpage

Honor 4A

Nějakou dobu se spekulovalo o levném smartphonu z dílny společnosti Honor, respektive Huawei. Novinka nese označení Honor 4A a její základní cena startuje na částce 599 čínských yuanů, což je v přepočtu 2 400 Kč. Draží model přijde na 699 čínských yuanů (~ 2 800 Kč) a nabídne LTE konektivitu.

55a7a7a1Neea5d55d

Finanční výsledky Applu za třetí kvartál

Apple včera v podvečer zveřejnil finanční výsledky za třetí fiskální čtvrtletí tohoto roku. Oproti stejnému období v minulém roce došlo ke zlepšení prodejů iPhonů, kde byl nárůst značný. Téměř 70 procent příjmů Applu tvoří právě tento telefon. Analytici z Wall Street ale stejně očekávali výsledky o trochu lepší.

maxresdefault

Nový vzhled upraveného Androidu pro Xperie

Mobilní výrobci mnohdy upravují vzhled operačního systému Android, který navíc doplňují o své modifikace a funkce. Čas od času dojde k aktualizaci, aby se minimálně jejich úprava držela nových designových postupů. Ve většině případů dojde k představení a uživatelé si musí jednoduše zvyknout. Sony jde ale jinou cestou.

z3diag

Qualcomm je v zisku

Qualcomm je významnou společností v mobilním byznysu, jelikož dodává procesory Snapdragon do smartphonů, tabletů, televizí a dokonce i do chytrých hodinek. Dlouhou dobu to vypadalo, že bude dominovat celému trhu, ale konkurence posílila, což se odrazilo na výsledcích společnosti.

qualcomm-snapdragon

YouTube aplikace „řeší“ Vertical Video Syndrome a získává nový vzhled

Youtube zakomponoval do nové verze aplikace Youtube jednu funkci navíc. Pokud držíte smartphone na výšku a pustíte video natočené vertikálně, stačí přepnout do celo-obrazového módu, přičemž dojde k využití celého displeje. Navíc jsme se dočkali nového vzhledu aplikace.

Untitled-1

Hangouts 4.1 uvolněn pro iOS

Jelikož Hangouts 4.1 je dostupný jen na platformě iOS, rozhodli jsme se, že majitelům Androidů dopřejeme aspoň krátký videopohled. Snad si Google pospíší a uvolní aktualizaci i pro Android.

Multitasking v iOS 9 beta

V rámci nadcházející verze iOS bude možné využívat plnohodnotný multitasking dvou aplikací bežících vedle sebe na iPadu. Plnohodnotně zatím pouze na tom nejnovějším a největším – iPadu Air 2. Nové možnosti multitaskingu ale nabízejí celkem tři režimy, přičemž první je dostupný i pro starší modely. Na to, jak to přesně funguje v nejnovější veřejné betaverzi iOS 9, jsme se podívali podrobně v následujícím videu.

Huawei G8

V týdnu se objevily spekulace kolem smartphonu Huawei G8, kterého jsme se měli dočkat na veletrhu IFA v Berlíně v září. Společnost ale nečeká na konferenci a představuje horkou novinku, konkrétně v Číně. Už jen dle specifikací by se mělo jednat o etalon střední třídy s kovovým tělem.

Huawei-G8_3

Microsoft Arrow Launcher

Microsoft vytvořil další aplikaci pro Android. Tentokrát jde rovnou o launcher, který se jmenuje Arrow. Nachází se zatím ve verzi beta a není běžně dostupný v Obchodě Play.

arrow

20% sleva na příslušenství k mobilům

Rádi připravujeme soutěže pro naše čtenáře, abychom se jim odvděčili za jejich přízeň, ale taková soutěž odmění jen malé procento lidí. Proto jsme se rozhodli, že tentokrát poděkujeme všem. Ve spolupráci s českým internetovým obchodem XiaomiMobile.cz jsme připravili pro čtenáře Dotekomanie.cz 20% slevu na vybrané produkty. Díky tomu si můžete pořídit levněji powerbanky, odolné pouzdro pro mobil, autonabíječku nebo bluetooth reproduktor od Xiaomi.

Untitled-1

Dotekománie doporučuje #100

Tuto sobotu vyšel poslední díl seriálu Dotekománie doporučuje. Stý díl se věnoval aplikaci, která napomůže se šetřením energie.

lean

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #29 – Cortana, Android M a iPod touch

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat