Tizen opět ožívá díky Samsungu Z3

Tizen opět ožívá díky Samsungu Z3
2015-07-26T11:30:42+02:00
• 26. 7. 2015
1

Operační systém Tizen již brzy vstane z mrtvých díky dalšímu pokračování modelu Z. Společnost Samsung pravděpodobně vše oznámí během vývojářské konference, která bude probíhat ve dnech 30. a 31. července v indickém Bengalúru. První telefony zamíří pouze na tři mobilní trhy – Indie, Bangladéš, Nepál. Jihokorejský výrobce u zařízení provedl několik vylepšení. Ty jej ovšem neposunou o třídu výše, ale spíše si jen upevní pozici.

Samsung Z3

Přední panel vyplní 5palcový displej založený na technologii Super AMOLED, u něj lze očekávat HD rozlišení a 5megapixelový senzor pro pořizování selfie snímků. Výkon zajistí čtyřjádrový procesor SC7730S od Spreadtrum Communications taktovaný na frekvenci 1,3 GHz, 1,5GB operační paměť RAM a interní úložiště o velikosti 8 GB podporující paměťové microSD karty. Samsung Z3 požene 2 600mAh baterie.

Zadní část bude disponovat 8megapixelovým fotoaparátem po boku přisvětlovací LED diody. Mezi ostatními specifikacemi se například objeví funkce dual-SIM. Co se týče operačního systému, tak Tizen po prvním spuštění naběhne ve verzi 3.0. Úplným závěrem zbývá dodat očekávané období, kdy budou pro případné zájemce k dispozici první kusy, a to je už od srpna tohoto roku.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

to ujde celkem

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat