YouTube aplikace „řeší“ Vertical Video Syndrome aktualizováno

YouTube aplikace „řeší“ Vertical Video Syndrome [aktualizováno]
2015-07-22T07:50:14+02:00
• 22. 7. 2015

Aktualizováno 22. 7.

Možná jste si všimli, že někteří uživatelé smartphonů trpí na Vertical Video Syndrome. V podstatě se jedná o „lehkou poruchu“, kdy uživatel natáčí video vertikálně na svůj smartphone. :)

Ve výsledku vznikají videa na výšku, která si nemůžeme zcela vychutnat, a to ani na smartphonech. Google se snažil zakročit proti tomuto neduhu svou vlastní aplikací Foťák Google, kde jste upozorněni na špatné držení mobilu při natáčení. Bohužel zbývající systémy a aplikace tento problém nepomáhají řešit.

Proto zakomponoval do nové verze aplikace Youtube jednu funkci navíc. Pokud držíte smartphone na výšku a pustíte video natočené vertikálně, stačí přepnout do celo-obrazového módu, přičemž dojde k využití celého displeje.

2015-07-22 05.48.57 2015-07-22 05.49.03

APK ke stažení – instalujete na vlastní riziko

logo-app YouTube Google Inc. Zdarma ANDROID

Původní článek 21. 7.

Aplikace YouTube pro Android si opět prošla aktualizací a nyní se můžeme těšit na velmi povedené hlasové ovládání nebo lepší dialog u možnosti si stáhnout video do zařízení. Samozřejmě zde výčet nekončí, jako obvykle v nové verzi najdeme opravy chyb a mnoho dalšího.

nexus2cee_2015-07-19-05.45.57_thumb nexus2cee_2015-07-19-11.02.36_thumb

Jako první se podíváme na změnu v dialogovém oknu, které slouží pro informativní zobrazení kvality videa, jenž si lze uložit pro offline přehrávání. Změna se týká přejmenování názvů kvalit, kde byla odstraněna slova jako HD či Normal. Místo toho zde najdeme pouze kvalitu s dodatkem „video“. Ovšem větší přínos už můžete vidět na obrázku výše. Nyní se na pravé straně zobrazuje i velikost souboru, což jistě ocení mnozí uživatelé.

Pokud si říkáte, proč je v nabídce i možnost 144p videa, tak odpověď je velmi jednoduchá. Existují videa, respektive podcasty, kde je důležitý zvuk. Touto cestou se mohou vydat posluchači nebo ti, kteří tolik nelpí na kvalitě videa.

Ačkoliv se jedná o pozitivní zprávy, tak v našich končinách je stále nevyužijeme. Youtube stále nepovolil offline možnost v ČR.

Hlasové povely

Aplikace YouTube je už nyní připravena na různé povely, které  by mohli uživatelé využít. Naštěstí tento počin vývojáři vzali vážně a tudíž se nemusíte bát, že se budou opakovat dřívejší nedostatky. Konkrétně zde mluvíme o 350 různých slovech a frázích, díky nimž si můžete video pozastavit, pustit nebo přepnout na další či předešlé.

Jako příklad lze uvést povely (play the next video, skip current video, move past this one), které zařídí, že se automaticky přepne na další video. Pro pozastavení lze použít slova jako „cancel“ nebo dokonce „kill“. Naopak pro přehrání videa můžete vyslovit „begin, give me“, „let me see“ či „and go ahead“.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat