Buď Fit – nedřete zbytečně

Buď Fit – nedřete zbytečně
2015-06-14T10:05:43+02:00
• 14. 6. 2015

Dost často se setkávám s lidmi, kteří tráví několik hodin denně cvičením nebo aerobní aktivitou, drží šílené diety a snaží se jíst co nejzdravěji, ale přesto se jim vysněné postavy dosáhnout nedaří. Jak je to možné? Na to se podíváme v dalším díle Buď Fit.

Říká se, že hlad je převlečená žízeň. A na tomhle rčení opravdu něco bude. Voda totiž naplní váš žaludek a dodává vám pocit sytosti. Nedostatek vody naopak způsobuje ukládání tuků. Denně by měl člověk s normální zátěží vypít minimálně 2 – 3 litry tekutin. Pokud se věnujete nějakému náročnému sportu s vysokým spalováním, tak můžete vypít klidně 4 – 5 litrů.

Ono se to snadno říká, ale málokdo z nás si hlídá, kolik toho skutečně za den vypil. Bohužel to je jeden z problému, s kterým jsem mimochodem nedávno bojoval i já, který vám ničí vaše plány a cíle dosáhnout ideální postavy.

Naštěstí máme chytré telefony a náš Obchod Play ukrývá aplikaci

Water Your Body – Pít vodu

Stáhnout si ji můžeme zcela zdarma, její ovládání není nijak složité, byla vytvořena pro všechny ty, kteří během dne zapomínají pít a nezajistí svému tělu dostatečné množství tekutin. Při prvním přihlášení do aplikace stačí zadat pouze svou váhu, která vám automaticky vypočítá množství vody, které musíte za daný den vypít. Ta lze v průběhu používání měnit, takže pokud se vám podaří shodit nadbytečná kila, tak se vám množství potřebných tekutin upraví.

logo-app pít vodu - Water Your Body NorthPark.Android Zdarma ANDROID

V dalším kroku si vyberete přibližný čas, kdy vstáváte a chodíte spát, aby se vám v tomto rozpětí připomínal váš minimální denní příjem tekutin. Jelikož někdo pije raději po menších dávkách a někomu nedělá vypít třeba půl litrový džbán, tak si v posledním kroku můžete vybrat ještě objem sklenice, ze které budete pít.

Každou hodinu se vám aplikace připomene s upozornění, že byste se měli napít. Tenhle čas samozřejmě nemusí být přesně hodina, ale záleží na typu sklenice, kterou jste si vybrali a zároveň množství vody, které máte za den vypít. Čas lze změnit i manuálně.

Vždy když se napijete, stačí kliknout na zelenou ikonku s pitím a vše se automaticky připočítá do Vašeho denního pitného režimu.

I když je aplikace velmi jednoduchá a nehlídá vás v tom, zda náhodou nepřekročíte denní limit, tak umožňuje sledovat své denní, měsíční či roční příjmy vody.

Samozřejmě nemusíte pít jenom obyčejnou vodu, ale můžete zkusit i různé bylinkové čaje či občas přidat mandlové či kokosové mléko. Snažte se ale vyhnout příliš sladkým nápojům, kávě, či přebytečné konzumaci alkoholu. Pokud tedy plánujete zhubnout a zlepšit svou celkovou kondici, určitě si aplikaci stáhněte.

Dalším dost častým problémem, kterým trpí lidé ve stresu nebo s příliš mnoha aktivitami, je nedostatek spánku. Jenže příliš mnoho spánku brání hubnutí. Nedostatkem spánku se totiž zpomaluje látková přeměna a brzdí odbourávání tuku. Lékaři a odborníci doporučují minimálně 7 hodin spánku denně. Kolik ale spíte vy a spíte dostatečně? My si zase můžeme vypomoci naším chytrým telefonem a aplikací

Screenshot_2015-06-11-22-41-24 Screenshot_2015-06-11-22-41-34 Screenshot_2015-06-11-22-42-05 Screenshot_2015-06-11-22-42-16

Sleep Better with Runtastic

Opět nám bude stačit základní verze, která má sice otravné reklamy, ale na druhou stranu je zcela zdarma. Hlavní myšlenkou téhle aplikace je dostatečné množství spánku během dne, které vám dodává více energie a vy se tak cítíte odpočatější.

logo-app Sleep Better with Runtastic Runtastic Zdarma ANDROID logo-app Sleep Better - Sleep Tracker Developer Zdarma iOS

Na začátku si nastavíte čas budíku, kdy chcete nejdříve a kdy nejpozději vzbudit. Poté přidáte faktory, které ovlivnily váš den. Byli jste sportovat, zažili jste stres v práci, nespíte u vás doma nebo jste si dali skleničku vína či šálek kávy? I tyhle faktory mohou ovlivnit kvalitu vašeho spánku.

Poté stačí obléci pyžamo, zalehnout do postele, položit telefon vedle sebe a nemyslet na blbosti. Je škoda, že aplikace nemyslí na to, že někdo nedokáže usnout ani po dvou hodinách plných myšlenek. I tak vás probudí příjemný budík, jehož melodii si můžete sami vybrat.

Ani u této aplikace nechybí možnost sledovat své denní statistiky. Pokud se rozhodnete koupit plnou verzi, tak můžete navíc získat možnost psát poznámky ke snům a možnosti měsíčních fází. Navíc se zbavíte otravné reklamy, která Vás občas může probudit z Vašeho snění nebo zajistit, že se budík vůbec neozve. Neporadím vám, na koho to potom svést, až budete na koberečku v práci či ve školním kabinetě.

Dostatek spánku je velmi důležitý, a pokud trpíte žravostí a chutí na sladké, zkuste se více vyspat. Stejně tak i pokud cvičíte hodiny v tělocvičně a svaly ne a ne narůst.

Screenshot_2015-06-11-22-51-13 Screenshot_2015-06-11-22-51-18 Screenshot_2015-06-11-22-51-36 Screenshot_2015-06-11-22-52-04 Screenshot_2015-06-11-22-52-43

Na závěr nám neuškodí trocha pohybu. Pohybu, který je určen všem, kteří si chtějí pořádně zlepšit svou kondičku a zároveň vytvarovat pořádnou porci svalů. Vítejte ve

Spartan Systém

Tenhle tréninkový systém byl původně určený pro zápasníky MMA ke zlepšování fyzické kondice. Obsahuje totiž více než 70 náročných posilovacích cviků zaměřených na všechny partie těla. Můžete si tak vypracovat perfektní břišáky, armádní bicáky nebo gladiátorské nohy. V Obchodě lze sehnat ve dvou verzích. Opět nám postačí pro začátek ta Free. Pokud však plánujete nějaké dlouhodobější využívání určitě sáhnete po placené verzi, která odemyká daleko více možností a cviků.

logo-app MMA Spartan:Workouts Free Spartan Systema inc. Zdarma ANDROID

Můžete si vybrat, zda budete cvičit jednotlivé cviky, které jsou vždy doplněné o video nebo fotku, jakým způsobem se má daný cvik cvičit. Pomůže to především těm, kteří neovládají dokonale angličtinu, protože aplikace v českém jazyce bohužel není. Pokud vám nestačí jednotlivé cviky, ale chcete si dát pořádně do těla, tak sáhněte po Workautech. V nich si někdy sáhnete na opravdové dno, protože kombinace angličáků, diamantových kliků nebo výpadů je opravdu náročná. Jako bonus můžete sáhnout i po speciálním dietním jídelníčku, který vám pomáhá v cestě za vysněnou postavou. Své výsledky můžete sdílet na sociálních sítích a porovnávat s kamarády, kdo je úspěšnější.

Screenshot_2015-06-11-22-44-44     Screenshot_2015-06-11-22-45-38 Screenshot_2015-06-11-22-48-28 Screenshot_2015-06-11-22-48-33

No nic, já jdu cvičit. Kdo by chtěl, tak se můžeme každé pondělí sejít na břišním pekáči na Žižkově v Euforii od 20:00. Stále nám tu visí 2 lístky do soutěže o volné vstupy na Sázavafest 2015. Stačí nám poslat recenzi na email redakce@dotekomanie.cz ohledně nějaké fitness aplikace, kterou používáte. 400 znaků a lístky mohou být vaše.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Kudrna

Sport, PPC Kampaně, Bojové sporty, Motivace, Cyklistika, Fitness

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat