Skrytý diagnostický port u Apple Watch může sloužit pro napájení

Skrytý diagnostický port u Apple Watch může sloužit pro napájení
2015-05-07T07:50:53+02:00
• 7. 5. 2015

Chytré hodinky od Applu jsou již pár dní v prodeji a jejich první majitelé zjistili, že stále disponují skrytým diagnostickým portem. Původně se totiž předpokládalo, že tento šestipinový konektor, který je skrytý pod slotem na vyměnitelné pásky, ve finální prodejní verzi Apple Watch zmizí. Nestalo se tak, a výrobci příslušenství nyní přicházejí s jeho prvním využitím.

reserve-strap-2 reserve-strap-3

Konkrétně společnost Reserve Strap totiž přichází s páskem pro hodinky, ve kterém je integrována baterie a využívají právě skrytý diagnostický port. Dříve, než se přítomnost tohoto portu potvrdila, využívali návrhy pro zlepšení výdrže hodinek na ruce indukční nabíjení. Jak by takový pásek vypadal, můžete vidět na obrázku níže vlevo. Zvýšila by se tloušťka a funkčnost měření tepu by nemusela být zrovna ideální. Naštěstí inženýři budou využívat objevený port, a tak bude pásek vypadat tak, jak lze pozorovat na snímku níže vpravo.

apple-watch-reserve-strap-1-copy reserve-strap

Napájení přes tento skrytý port má ještě jednu výhodu. Je rychlejší než přes indukční nabíječku. Uvidíme, jaké další využití tento port přinese. Každopádně tento náramek lze již dnes předobjednat za cenu 249 dolarů. Do prodeje pak dorazí na podzim.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat