Velký 12″ iPad údajně přinese stylus, Force Touch, NFC a další novinky

Velký 12″ iPad údajně přinese stylus, Force Touch, NFC a další novinky
2015-05-07T09:48:25+02:00
• 7. 5. 2015

Již nějakou dobu se spekuluje, že Apple pracuje na větším iPadu. Tento nový větší iPad by se mohl jmenovat iPad Pro a měl by nabídnout 12,9palcový displej. Nyní se na internet dostaly podrobnější informace zmiňující, co má připravovaná novinka umět. Nebude chybět stylus, technologie Force Touch nebo NFC.

12761-6969-150503-iPad_Pro-l 12761-6963-131209-Pencil-0-l
Koncept

Nový iPad by měl nabídnou čip NFC, aspoň podle osoby, jež je seznámena s plány Applu. Tento čip by pravděpodobně sloužil právě pro službu Apple Pay. Pro placení iPadem by to však bylo nepohodlné, a tak se spekuluje nad využitím spíše jako terminál pro příjem plateb přes službu Apple Pay. Mimo to by NFC mohlo posloužit k párování dalšího příslušenství.

Dvanáctipalcový iPad má dále přinést vylepšený dotykový displej se sníženou latencí. To má pomoci především možnosti psát přes stylus. Ten se má připojovat přes Bluetooth a měl by umět rozpoznat tlak. Další novinkou se má stát integrace technologie Force Touch známé z hodinek Apple Watch a nových Macbooků. Tato funkce se předpokládá i u nových iPhonů. Nový iPad by měl disponovat konektorem micro-USB Type-C. Zatím však není známo, zda by nahradil port Lighting, nebo ho jen doplnil.

Nakonec novinka má přinést samozřejmě novou generaci procesoru Apple A9. Větší iPad bude pravděpodobně představen na podzim.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat