Nexpaq – modulární kryt jako ukázka, co přinese projekt ARA?

Nexpaq – modulární kryt jako ukázka, co přinese projekt ARA?
2015-05-01T17:43:36+02:00
• 1. 5. 2015

Na modulární chytré zařízení se čeká už nějaký ten pátek. Projekt ARA, který má za cíl vytvořit první modulární zařízení, má být kompletně odhalen už koncem roku, avšak do té doby zbývá ještě mnoho času. Pokud nechcete čekat a jste vlastníky telefonů Samsung S5, Samsung S6 Edge nebo Apple iPhone 6 a zároveň byste si chtěli vyzkoušet modulární zařízení, můžete nyní na Kickstarteru podpořit projekt, který nabízí částečné řešení.

df378349c248637b4bf11576ef86eb8d_original

Projekt na Kickstarteru může podpořit každý, což je i hlavní důvod, proč už za necelý jeden den se na projekt přispěla větší částka než vývojáři požadovali, ta činí 50 000 $ (~ 1 225 000 Kč). A o čem vlastně projekt je? Pokud jste vlastníky jedno ze zmíněných zařízení, můžete využít kryt Nexpaq, který vám zajistí určitou modularitu. V praxi to znamená, že můžete vyměnit součástky za jiné, aniž byste museli vypnout zařízení, avšak jen na speciálním krytu.

Za jediný den projekt nasbíral více než potřebnou částku a dokázal tím, že lidé si tohoto projektu cení a nápadu jakbysmet. Ale jaké všechny součástky můžete vyměnit? Je jich opravdu mnoho – extra baterie, zesílený reproduktor, LED svítilna, čtečka SD karet, senzor teploty, vlhkosti nebo kvality ovzduší, klávesové zkratky (jednoduše tlačítka), USB flash disk, laser, 64GB SD karta a prázdný modul pro vyplnění zbývajících míst.

7baf59c40530102d1c9f7c09a6664373_original

Pro zobrazení animace je nutné rozkliknout obrázek.

Jak můžete vidět na obrázku výše, máme zde dva telefony, jenž jsou odlišné. Avšak během několika málo vteřin mohu přemístit například kameru na druhý telefon a zpět, bez jakékoliv manipulace se samotným zařízením. Vše je vymyšleno opravdu dobře a už v základu kryt obsahuje baterii o kapacitě 1000 mAh, ta se stará o napájení vyměnitelných součástek.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat