LG a HTC – finanční výsledky za první čtvrtletí 2015

LG a HTC – finanční výsledky za první čtvrtletí 2015
2015-05-01T07:59:20+02:00
• 1. 5. 2015

Měsíc duben a začátek května je ideálním termínem, kdy se nám jednotlivé společnosti mohou pochlubit svými finančními výsledky. Tyto výsledky zveřejnily společnosti HTC a LG. A jak se jim v prvním čtvrtletí tohoto roku tedy vedlo?

LG_HTC

HTC

Tento tchajwanský výrobce zaznamenal v tomto kvartálu 25% růst příjmů v porovnání se stejným obdobím v loňském roce. Čtvrtletní příjmy za tento rok tak činí 41,5 miliardy tchajvanských dolarů. Čistý zisk po zdanění pak činí 0,36 miliard tchajvanských dolarů (cca 11 miliónů dolarů), což v přepočtu na jednu akcii dělá 0,43 NT$. HTC dále zaznamenalo hrubou marži 19,7 % a provozní marže 0,05 %.

htc-logo-1

Do druhého čtvrtletí pak tento výrobce plánuje příjmy mezi 46 až 51 miliardami tchajvanských dolarů. Hrubá marže je očekávána mezi 23 a 23,5 %. Zástupci společnosti dále očekávají výnos na akcii v rozmezí mezi 0,06 a 0,34 tchajwanského dolaru.

LG

I LG se může pochlubit poměrně stabilními čísly. Za první čtvrtletí tohoto roku celkem dodalo 15,4 milionů zařízení. V porovnání se stejným obdobím v loňském roce se jedná o 26% nárůst. Úspěch LG zaznamenalo zejména v USA, kde při porovnání s prvním kvartálem loňského roku zaznamenalo nárůst prodejů o 66 %. Podobná čísla pak přichází i v rámci prodejů v Jižní Koree. Zde se LG pochlubilo růstem prodejů o 57 %. Ten se především váže k začátku prodeje LG G Flex 2 .

LG-logo

Mobilní divize LG se tak může pochlubit nejúspěšnějším prvním čtvrtletím od představení prvního telefonu s operačním systémem Android v roce 2010. Do dalšího čtvrtletí očekává společnost upevnění své pozici. Postarat se o to má například uvedení modelu LG G4.

Zdroje: htc.com, lgnewsroom.com, pocketnow.com, androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat