Microsoft Cityman a Talkman zamíří mezi elitu

Microsoft Cityman a Talkman zamíří mezi elitu
2015-05-04T07:50:20+02:00
• 4. 5. 2015

Čím dál větší množství přesnějších informací o nejnovější verzi operačního systému Windows 10 jsou konečně také rozšířeny o první zařízení v podobě chytrých telefonů, které společnost Microsoft vyšle mezi současnou mobilní elitu. Obě novinky můžou být uvolněny někdy v období po oficiálním vypuštění aktualizace, tedy až během druhé poloviny tohoto roku. Neznámé modely pod kódovými názvem postupně začínají odkrývat svoje hardwarové specifikace.

443154-windows-10

Na úplném vrcholu v portfoliu výrobce by měl stát model Cityman s 5,7palcovým QHD displejem, pod nímž najdete neupřesněný procesor Snapdragon od Qualcommu v osmijádrové variantě, 3GB operační paměť RAM a 32GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. Vyměnitelná baterie dostane kapacitu 3 300 mAh. Záznamy zachytíte buď 20megapixelovým fotoaparátem nebo přední 5megapixelovou kamerkou na oblíbené selfie snímky.

Pod tímto modelem zaujme místo telefon pod označením Talkman. Ten má při srovnání o něco menší úhlopříčku displeje – přesněji 5,2 palce, baterii s kapacitou 3 000 mAh nebo poměrně neobvyklý šestijádrový procesor od Qualcommu. Zbývající výbava zůstává beze změn, i když některé rozdíly včetně věrohodnosti informací budou nejspíš přibývat před jejich blížícím se uvedením na trh. Ovšem samozřejmostí je předinstalovaný Windows 10 v samotném základu.

Zdroj: unleashthephones.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat