Huawei Kirin OS má snížit závislost na Androidu

Huawei Kirin OS má snížit závislost na Androidu
2015-05-18T07:19:02+02:00
• 18. 5. 2015
1

Android jasně dominuje trhu se smartphony. Takřka všichni výrobci mají ve svých nabídkách zařízení jen s tímto systémem. Konkurenční Windows Phone se nijak zvláště neuchytil a zůstává na mobilech od Microsoftu. Tudíž většina výrobců je závislá právě na Androidu. Již Samsung nastínil plány, že by nechtěl být závislý jen na tomto systému. Z toho důvodu vznikl Tizen, avšak doposud jsme se dočkali jen jednoho smartphonu. Podobnou strategii vyzkouší zřejmě i Huawei.

Huawei-Kirin

Právě v jeho laboratořích se má již 3 roky pracovat na novém mobilním operačním systému. Prozatím se mu říká Kirin OS, což má jasný základ u procesorů Kirin, které si vyrábí přímo Huawei. Kirin OS má fungovat jen na zařízeních od Huawei, což by mohlo znamenat, že se nejedná jen o další úpravu Androidu.

Tato zpráva přichází v zajímavý čas, jelikož právě Huawei by měl stát za následujícím smartphonem z řady Google Nexus. Ačkoliv si výrobce velmi pečlivě chrání informace kolem Kirin OS, proslýchá se, že by k představení mohlo teoreticky dojít kolem léta. Uvidíme, jestli Huawei dokáže překvapit a hlavně přesvědčit zákazníky k přechodu na nový systém. Jeho největším problémem budou zajisté aplikace. Jejich nedostatek může znamenat rychlou smrt pro nový systém.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pedes88 Sim

18. 5. 2015, 18:04

Nový OS by byl zajímavý.

WP jsou poněkud pozadu navíc měli vliv na odchod Nokie z mobilních zařízení. Firefox se nijak zvlášť nevyvíjí a Sailfish bohužel také ne. Nadstavba EMUI od Huawei je velice povedená, takže by to mohlo být dobré řešení.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat