Android One zamířil oficiálně do Evropy

Android One zamířil oficiálně do Evropy
2015-05-18T07:00:25+02:00
• 18. 5. 2015

Platforma Android One určená pro zařízení se základními prvky výbavy a uživatele z rozvíjejících se zemí konečně nakročila do první země z Evropy. Po Indii, Bangladéši, Nepálu, Srí Lance, Indonésii a Filipínách oficiálně vstupuje také na mobilní trh v Turecku. Oznámila to společnost Google během tiskové konference, kde byl představen model General Mobile 4G. Nicméně pod poměrně nic neříkajícím názvem můžete objevit mnoho zajímavých specifikací.

General Mobile 4G (3) General Mobile 4G (6)

Stále sice nedostanete přístroj z vyšší třídy, ale ve srovnání s jinými zařízeními z řady Android One lze pozorovat jasný posun kupředu. Telefon disponuje 5palcovým IPS panelem (rozlišení 720 x 1280 pixelů), pod nímž běží čtyřjádrový procesor Snapdragon 410 a 2GB operační paměť RAM. Pokud vám nebude stačit 16GB úložiště, tak její rozšíření provedete vložením paměťové microSD karty. Celkově má konstrukce rozměry 140,5 x 69,75 x 9,3 mm.

General Mobile 4G (2) General Mobile 4G (4)

V samotném základu běží systém Android ve verzi 5.1.1 Lollipop, u kterého je garantována podpora aktualizací po dobu 2 let. Výbavu uzavírá 13megapixelový fotoaparát, duální přisvětlovací LED dioda, přední 5megapixelová kamerka a 2 500mAh baterie. Prodej byl zahájen již v minulém týdnu za cenu 260 dolarů (tj. cca 6 234 Kč bez daně), což není zrovna málo. Zůstává tedy jen otázkou času, kdy Google doplní další evropskou zemi na seznam s Android One zařízeními.

General Mobile 4G (1) General Mobile 4G (5)

Zdroj: google-tr.blogspot.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat