Google Mapy v9.8 – ladění starších funkcí a detailů

Google Mapy v9.8 – ladění starších funkcí a detailů
2015-04-29T08:50:09+02:00
• 29. 4. 2015

Už dle názvu článku můžete očekávat, že nová aktualizace jedné z nejpoužívanější aplikací od Googlu s sebou nenese výrazné změny. Ve verzi 9.8 se dočkáme spíše ladění detailů a přepracování starších funkcí. Většina změn se týká hlavně uživatelského rozhraní. Samozřejmostí je i APK soubor na konci článku.

gm98-1

Co je tedy nového?

První významnější změnou je přidávání více fotografií určitého místa najednou. Další v pořadí je například lepší výpis a zobrazení informací o daném místě, společně s informacemi spojenými s vaším kalendářem. Bylo by dobré také vyzdvihnout lepší ukládání snímku pro offline režim, ten by měl nyní zobrazovat i informace o daném či okolním místě.

Přidání více fotografií najednou ocení jistě ti uživatelé, kteří se například chtějí pochlubit svými fotkami z dovolené. Přeci jen přidávat pořízené snímky po jednom a následně je třídit tak, aby odpovídaly časové linii, se nikomu moc nechce dělat. Lze získat také lepší přehled a více informací o místě, které nás zajímá. To je také jedno z vylepšení, které na uživatele čeká. Touto změnou jistě nepohrdnete.

gm98-2

Další novinkou je skrytí osobních údajů, respektive informací poskytnutých Googlu skrze některou aplikaci. Tato funkce už byla opět implementována již dříve a její účel byl zobrazovat tyto informace v Google Mapách nebo vyhledávání na Googlu. Avšak nyní je na ni upozorňováno mnohem více, což zřejmě zapříčinili někteří nespokojení uživatelé.

Je zde mnoho dalších minoritních změn, jako jiné a nové ikonky, nebo trochu upravené výsledky vyhledávání a zobrazení míst. Všechny další změny jsou především vizuální a netýkají se funkčnosti jako takové.

Android Wear

Ani na chytré hodinky se nezapomnělo, ač je třeba dodat, že zprávy dále uvedené nemusí odpovídat konečnému řešení a implementaci funkcí. Prakticky se jedná o vylepšení stávající aplikace pro režim „Always on“. O té už jsme v jednom z minulých článků psali. Tento režim dovolí aplikacím nechat vaše hodinky neustále zapnuté. Asi i kvůli tomu zvolili vývojáři „méně okázalý“ vzhled, jak je vidno na obrázcích níže – druhý snímek.

gp-w

I nyní pro vás máme APK soubor nové verze Google Map pro Android. Aplikaci instalujete na vlastní riziko.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat