ČSOB Hackathon ve spolupráci s GUG.cz aktualizováno

ČSOB Hackathon ve spolupráci s GUG.cz [aktualizováno]
2015-03-19T20:15:52+02:00
• 19. 3. 2015

Aktualizováno 19. 3.

ČSOB hackathon se blíží mílovými kroky, a proto se již tuto sobotu 21. 3. otevřou jeho brány svým účastníkům. Organizátoři z GUG.cz dnes vypustili další informace týkající se této netradiční akce konané v prostorách Era svět v Jungmannové ulici v Praze.

Konkrétně se jedná o seznam porotců, kteří budou ze všech úhlů pohledu hodnotit výsledné aplikace a také z nich vyberou tu nejlepší:

  • Tobiáš Vybíral (design & grafický dojem) – Tobi je zakladatel grafického studia SYMBOLISTI, příležitostný marketingový kibic a od nového roku také hlavním kormidelníkem GUG.cz, komunity nadšenců kolem Google technologií. Pokud jej budete chtít podplatit, čokoládovým muffinem získáte náležité body navíc.
  • Marek Beránek (uživatelský dojem) – Marek je ředitelem vysoké školy Unicorn College, současně je zodpovědný za všechny vzdělávací aktivity společnosti Unicorn. Marek se dlouhodobě věnuje využití moderních technologií ve výuce, včetně mobilních zařízení a aplikací.
  • Ivan Kutil (vývojářský dojem) – Ivan je předním odborníkem na implementace a integrace Google Apps do firem. Spoluzaložil firmu AppSatori, kde nyní pracuje jako Google Architect. Od roku 2013 je součástí prestižního programu Google Developer Expert na technologii Apps Script.
  • Milan Dolanský (business potenciál) – Milan je součástí inovačního hnutí v ČSOB a má jednu jeho část na starosti a to v oblasti digitálních kanálů. Je fanouškem nových technologií a skvělých aplikací. Nejvíce se ale těší na skvělé aplikace, které uvidí v sobotu večer.

Další významnou informací je plán Era světa, ve kterém budou pro návštěvníky k dispozici celá 3 patra!

hack_planek

V neposlední řadě organizátoři prozradili, že během celého hackathonu budou jeho účastníkům k dispozici mentoři na všemožné technologie, kteří pomohou překonat případné technické, grafické, ale i všemožné jiné problémy.

  • Tomáš Jukin ze společnosti Juicymo, rád vám poradí s: iOS, Swift, Objective-C, WatchKit, Ruby, Ruby on Rails, RaspberyPi, Arduino, umělou inteligencí, genetickými algoritmy, neurálními sítěmi a multi-agentními systémy
  • Jana Moudrá ze společnosti Juicymo, Google Dart Expertka, ráda vám poradí s: Dart, Android, HTML5, CSS3, Design, UI, UX
  • Honza Slavík, náš Jedi mentor vám rád poradí s: Agile, „Jak umanagovat 6hodinový vývoj“, Scrum, Business a další. Když jste v koncích, volejte Honzovi.
  • Miroslav Csonka ze společnosti Juicymo, expert na TDD v Ruby on Rails – rád vám poradí se vším okolo API, Ruby, Ruby on Rails, RSpec, Cucumber a TDD. Než ho k sobě zavoláte koukejte napsat aspoň jeden test!
  • Jiří Šebele, student ČVUT FIT a vývojář ve SmileBoxu, rád vám poradí se vším okolo Gitu a jazyků Lisp a Rust

Informace o akci a reakce návštěvníků můžete sledovat pod hashtagem #CSOBhack.

Původní článek 28. 2.

GUG.cz ve spolupráci s ČSOB si pro Vás na 21. března 2015 připravil v České republice unikátní hackathon, který se bude velmi úzce dotýkat témat počítačové bezpečnosti. Hackathon se zaměří především na monitoring a vizualizaci bezpečnostních hrozeb v České republice.

Logo ČSOB Hack (1)

ČSOB připravilo jedinečné REST JSON API, které poskytuje informace o aktuálně probíhajících kyberútocích po celé České republice. V čase konání hackathonu je naše API fiktivní, nicméně za generovanými útoky stojí více než jen náhodný algoritmus. API totiž simuluje souboj obranných a útočících systémů, které se vyvíjejí a přizpůsobují se jeden druhému. Oba pohání genetický algoritmus. Typy útoků a názvy postižených oblastí jsou přitom autentické. Úkolem účastníků hackathonu bude toto API zkonzumovat a dostupné informace zobrazit co možná nejkreativnějším způsobem.

Na hackathon bychom velmi rádi pozvali vývojáře všech myslitelných platforem. Od chytrých hodinek, Android aplikací, webových řešení, přes iOS aplikace až po desktopová řešení, nebo implementace CLI. Kromě vývojářů přivítáme i designéry a návrháře uživatelského rozhraní.

Ať už jste zkušenými vývojáři či grafiky, nebo se jimi chcete stát, či si danou technologii jen osahat – přijďte se s námi pobavit. Pozvedněte naši hozenou rukavici a užijete si s námi den plný netradičních zkušeností a vývojářských zážitků.

Vstup na akci je tradičně zdarma, ale registrace je povinná!

Kromě registrace je k účasti potřeba jen vlastní notebook, chuť vyzkoušet nové technologie a samozřejmě dobrá nálada (vše ostatní včetně občerstvení je zajištěno).

Akce de bude konat v sobotu 21. 3. 2015, od 9:00 do 20:00 v Praze v krásných prostorách Era Svět na Jungmanově náměstí.

Registrujte se zde: docs.google.com

Více informací o události zde: gug.cz/cs/akce/csob-hackathon

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat