Asus připravuje menší ZenFone 2

Asus připravuje menší ZenFone 2
2015-02-23T10:30:34+02:00
• 23. 2. 2015

Druhá generace modelů ZenFone 2 se dočká také minimálně jedné kompaktnější verze. Napovídá tomu nejnovější únik informací, podle kterých projde největší změnou displej, rozměry a v neposlední řadě také samotná hmotnost zařízení. Blížící se veletrh MWC startující v Barceloně už za necelých 14 dní může přinést celé rozhřešení. V každém případě by mělo jít o něco hůře vybavenou variantu, takže zapadne na poslední místo v nové řadě ZenFone 2.

gsmarena_001 gsmarena_002

Zatímco první dva telefony nabízejí 5,5palcový panel, připravovaný model pod kódovým označením ZE500CL půjde s úhlopříčkou IPS LCD displeje ještě o půl palce dolů. V těle o ne zrovna přívětivé tloušťce 10,9 mm se ukrývá čtyřjádrový procesor Atom Z2560 s taktovací frekvencí 1,6 GHz, 2GB operační paměť RAM a 16GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. Celková hmotnost se zastavila na hranici 155 gramů.

Záda nesou 2 500mAh baterii a 8megapixelový fotoaparát s přisvětlovací LED diodou. Rozlišení přední kamerky kleslo k 2 megapixelům z 13, resp. 5 MPx. Ačkoliv případní majitelé musí oželit funkci dual-SIM, aspoň nebudou ošizeni o podporu sítí 4. generace nebo nejnovější verzi systému Android 5.0 Lollipop. Cenovka by neměla vycházet na více než 200 dolarů (tj. cca 4 841 Kč bez daně).

gsmarena_003

Zdroj: theandroidsoul.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat