Yezz Billy 5S LTE – první telefon s Windows 10?

Yezz Billy 5S LTE – první telefon s Windows 10?
2015-01-06T11:45:42+02:00
• 6. 1. 2015
1

O víkendu odstartoval v Las Vegas již tradiční technologický festival CES, který zatím přinesl spoustu zajímavých novinek. Jednou z nich je i telefon americké společnosti Yezz, který si v tomto článku blíže představíme.

yezz-billy-5s-lte

Telefon nese název Billy 5S LTE a u tohoto výrobce se jedná již o třetí zařízení s Windows Phone. Nový model nabídne velký 5“ IPS displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Pod ním ovšem nenajdeme klasická senzorová tlačítka, ta byla nahrazena softwarovými tlačítky na displeji. Dále telefon nabídne čtyřjádrový procesor Snapdragon 400 o frekvenci 1,2 GHz a grafický čip Adreno 306. Co se paměti telefonu týče, ta disponuje RAM o velikosti 1 GB a vestavěnou uživatelskou pamětí 8 GB, kterou lze rozšířit microSD kartou až o dalších 64 GB.

yezz-billy-5s-1 (1)

Pokud rádi fotíte telefonem,  ani v tomto ohledu vás tento model nezklame. Hlavní kamera na zádech telefonu má rozlišení 13 MP s automatickým ostřením a stejně jako u Lumie 535 zde nalezneme přední 5MP kamerku pro videohovory nebo na selfies. V telefonu lze provozovat až 2 SIM karty najednou, a jak je již z názvu modelu patrné, budete moci využívat nejrychlejší internetové připojení LTE. Cena telefonu ani dostupnost v jednotlivých zemích zatím není známa.

Zajímavostí je, že přímo na veletrhu je tento model k vyzkoušení s Windows Phone 8.1 na palubě. Spekuluje se ovšem o tom, že by se měl nový Yezz Billy 5S LTE začít prodávat již v květnu s předinstalovanými mobilními Windows 10. To by znamenalo, že nový systém přijde o dost dříve, než se čekalo. Společně s oznámením výrobce o vstupu na český trh na jaře letošního roku se máme na co těšit.

Zdroje: windowscentral.com, sayyezz.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Peter Kotrčka

7. 1. 2015, 6:35

nemyslím.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat