Alcatel Onetouch Watch – nové chytré hodinky fungující i s iOS aktualizováno

Alcatel Onetouch Watch – nové chytré hodinky fungující i s iOS [aktualizováno]
2015-01-06T12:50:02+02:00
• 6. 1. 2015
2

Veletrh CES 2015 započal a všichni napjatě čekáme na novinky od firem, které mezi sebou bojují snad o každého uživatele. V tomto duchu představila společnost Alcatel své nové chytré hodinky, jež se zprvu zdají jako velmi povedená práce, která si jistě zaslouží pozornost.

ces-dt-alsm7

Před nedávnem jsme mohli od Alcatelu slyšet o přípravách na představení svých vlastních chytrých hodinek. Bohužel jsme toho moc nevěděli, a tak čekání na CES 2015 bylo ještě napínavější. Nicméně došlo k představení a my pro vás máme nejnovější informace o modelu s názvem OneTouch Watch.

Hodinky byly představeny s hlavní funkcí a tou je podpora iOS i Android zařízení. To znamená, že se budete moci připojit z obou těchto systémů. Systém tedy podporuje oba hlavní OS v mobilních technologiích, ale jak je to se zobrazováním oznámení? U Androidu je to v celku jasné, zde se přenáší naprosto všechna oznámení, které vám přijdou na připojené zařízení. Bohužel zatím u iOS byly odzkoušeny jen hlavní aplikace, jako jsou třeba zprávy. Ohledně zobrazování oznámení aplikací třetích stran zatím není dostatek informací, tudíž nebudeme dělat předběžné závěry, ale snad i to vývojáři domysleli do konce.

ces-dt-alsm6 ces-dt-alsm5 ces-dt-alsm1 ces-dt-alsm3 ces-dt-alsm2 ces-dt-alsm4

Rozhraní je velmi jednoduché a podobá se „dlaždicovému“ systému od Microsoftu. Systém sám by měl být propracovaný, ale už byly zaznamenány zmínky o plynulosti, která nemá být úplně dotažená. Ovládání je samozřejmě dotykové, přičemž v dolní části pod displejem se nachází oblast, jež slouží pro návrat na úvodní obrazovku.

Vybavenost samotných hodinek není malá. Obsahují totiž  zabudovaný měřič srdečního tepu, akcelerometr, gyroskop, výškoměr a elektronický kompas. Tím pádem hodinky dokáží měřit například vaše kroky, odchozenou vzdálenost, srdeční rytmus během určitého času nebo třeba spánkový rytmus. Co se týče napájení, je v hodinách pěkně zakomponovaný USB konektor. Alcatel zatím neupřesnil kapacitu baterie, ale oficiální prohlášení zní, že hodinky by měly vydržet 2 dny standardního používání a až 5 dní za příznivých podmínek. Co ovšem jsou ty příznivé podmínky, není známo. Ovšem už samotné 2 dny převyšují doposud představená zařízení od jiných firem.

Vlastně jediné hodinky, se kterými by šlo tyto porovnávat, jsou Moto 360 od Motoroly. Nicméně OneTouch jsou o kousek tenčí, nemají stejné ovládání a chybí jim například ovládání hlasem od Googlu. Nicméně podpora a kompatibilita dvou operačních systémů je staví na trochu vyšší příčku. Dalším, co jistě potěší mnohé uživatele, je dostupnost. Díky ceně 149$ (~ 3 460 Kč) a možnosti koupě přes E-bay se z chytrých hodinek OneTouch Watch stává opravdu dostupné zboží. Nyní už zbývá si jen počkat na začátek oficiálního prodeje.

Aktualizováno:

České zastoupení společnosti Alcatel nám sdělilo, že hodinky budou dostupné na našem trhu od jara letošního roku za cenu 2 790 Kč s DPH. Na Slovensku budou dostupné za 99 eur.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Matěj Černý

5. 1. 2015, 17:46

Kde jste přišli na to ovládání? :-)

Přemysl Vaculík

VIP 5. 1. 2015, 18:00

Upraveno, došlo jen k nedorozumění.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat