Komunikátor MegaChat bez zadních vrátek pro NSA, Kim Dotcom hlásí konec Skypu

Komunikátor MegaChat bez zadních vrátek pro NSA, Kim Dotcom hlásí konec Skypu
2015-01-06T10:45:25+02:00
• 6. 1. 2015
1

Kdo by neznal VoIP službu Skype? Je celosvětově rozšířena a používá ji okolo 300 milionů uživatelů. A to nejen na svých počítačích, ale již i na mnoha dalších zařízeních i operačních systémech. Může mít v dnešní době konkurenci? Stíhaný zakladatel úložiště Megaupload Kim Dotcom tvrdí, že ano. Jeho zatím poslední dílo, úložiště dat Mega.co.nz, bylo spuštěné přesně rok a den po vypnutí jeho předchozího serveru Megauploadu americkou FBI.

dotcom tweet

Nyní má přijít na svět aplikace MegaChat, které všem uživatelům zaručí soukromí. Na svém Twitteru Dotcom podokl, že služby jako Skype obsahují „zadní vrátka“ pro americkou vládu a její agentury. Dokonce letošek prohlásil za „Mega rok“ a chystá se spustit vlastní šifrovanou emailovou službu. Megachat také nabídne rychlý přenos vlastních souborů. Uvidíme, jestli a jak případně bude propojen s Dotcomovým webovým úložištěm. Obdobně jako u Mega.co.nz bude tento „novozélandský Skype“ provázet ze začátku fáze beta testování.

dotcom tweet lizard

Kim Dotcom se za poslední dobu zviditelnil již podruhé. Poprvé to bylo během Vánoc, kdy byly napadeny DoDS útokem servery Xbox Live a PlayStation Network. Dotcom nabídl útočníkovi pod pseudonymem Lizard Squad kód pro odemčení neomezeného úložiště na jeho Mega.co.nz. Na několik hodin byly útoky opravdu pozastaveny. Dotcom se poté nechal na Twitteru slyšet, že některé věci jdou vyřešit i diplomaticky, oproti tomu, co podle něj dělá vláda Spojených států.

Zdroje: dw.de, theregister.co.uk, bbc.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem student pražského gymnázia. Zajímá mě Android a všechno kolem něj.

Komentáře

Lubomír Čáslava

7. 1. 2015, 14:50

Skvělé ..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat