První smartphone Samsung Z1 s Tizenem představen pro indický trh

První smartphone Samsung Z1 s Tizenem představen pro indický trh
2015-01-14T10:54:32+02:00
• 14. 1. 2015

Samsung konečně uvádí svůj první telefon s operačním systémem Tizen. Smartphone s označením Samsung Z1 je určen pro indický trh a jeho uvedení proběhlo právě dnes.

Samsung Z1 je prezentován jako telefon, který přináší rychlý a svižný operační systém Tizen, jenž nabízí rychlý přístup k aplikacím, vyšší výkon při procházení webového obsahu při nižší spotřebě dat. V neposlední řadě je také šetrný na baterii, která disponuje dlouhou výdrží. Systém je vybaven funkcí „Ultra Power Saving  Mode“, která zajistí dostupnost konektivity při nízké spotřebě energie.

Event_Samsung_Z1_India2

Vzhledem k exponovanému indickému trhu, který klade nároky na dostupnost mediálního a zábavního obsahu v mobilních zařízeních, je Samsung Z1 designován právě pro to, aby tyto požadavky splnil, říká Hyun Chil Hong, prezident a CEO zastoupení Samsung Electronics v Indii.

Samsung_Z1_Front_White

Uživatelské rozhraní, které nabízí Samsung Z1 je díky Tizenu snadno ovladatelné, plynulé a rychlé. Smartphone je poháněn dvoujádrovým procesorem taktovaným na frekvenci 1,2 GHz. Dále má k dispozici operační paměť RAM o velikosti 768 MB a 4GB interní úložiště, které lze dále navýšit díky slotu pro microSD kartu až o 64 GB. Telefon dále umožňuje vložení až dvou SIM karet.

Samsung_Z1_Back_White

O zobrazení se postará 4palcový WVGA PLS displej s rozlišením 800 x 480 pixelů. Pro pořizování fotek pak poslouží 3,1MPx fotoaparát a přední VGA kamerka, která je vybavená funkcí detekce tváře pro snadné zachycení autoportrétů. Energii dodá baterie s kapacitou 1 500 mAh, která by měla umožnit až 7hodinové non-stop sledování videa a 8 hodin hovorů. Jak již bylo řečeno, baterie je doplněna o funkci „Ultra Power Saving Mode“, která umožní telefonu zajistit provoz důležitých funkcí i při minimální spotřebě energie.

Samsung_Z1_Side_White

Samsung rovněž oznámil uvedení multimediálního obsahu pod názvem Joy Box. Tato služba by měla zajistit uživatelům přístup k hudbě, filmům a televizním pořadům. Součástí bude i prémiový obsah, který je k dipozici na Club Samsung, který nabízí více než 270 000 skladeb a více než 80 živých televizních kanálů.

Samsung Z1 kromě zábavy obsahuje také užitečné funkce. Pokud uživatel čtyřikrát stiskne tlačítko napájení, telefon automaticky vyšle zprávu na důležité kontakty včetně uvedení polohy uživatele. Dále je telefon vybaven vestavěnou antivirovou ochranou, která se bude starat o bezpečnost systému. Ochrana zajistí prevenci před phisingovými útoky ze strany e-mailů, sms a zajistí kontrolu instalovaných aplikací.

samsungz1tizen

Cena Samsungu Z1 je stanovena na 5 700 indických rupií, tedy v přepočtu cca 90 amerických dolarů. K dispozici je od dnešního dne, tedy 14. ledna v barvách: bílá, vínová a černá.

Specifikace:

  • Procesor: dvoujádrový, 1,2 GHz
  • Displej: 4palcový, WVGA, 800 x 480 pixelů
  • Fotoaparát: 3,1 MPx zadní, VGA přední
  • Operační systém: Tizen 2.3
  • Paměť: 768 MB RAM, 4 GB interní paměť, podpora microSD až do 64 GB
  • Rozměry: 120,4 x 63,2 x 9,7 mm, 112 gramů
  • Baterie: 1 500 mAh

Samsung-Z1-Product-Specifications1

 

Zdroj: global.samsungtomorrow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat