Samsung – Galaxy Note 4, Note Edge a Gear VR aktualizováno

Samsung – Galaxy Note 4, Note Edge a Gear VR [aktualizováno]
2015-01-14T14:40:18+02:00
• 14. 1. 2015

Aktualizováno 14. 1.

Samsung nám sdělil maloobchodní cenu atypického phabletu Galaxy Note Edge. Ta je poněkud vyšší v porovnání s Galaxy Note 4. Vyšplhala se na 23 499 Kč včetně DPH. Novinka bude na našem trhu od února.

S tímto oznámením navíc představil i nové pouzdro pro Samsung Galaxy Note 4, které je navíc vybavené LED diodami. Komunikace se smartphonem neprobíhá prostřednictvím technologie Bluetooth. Jelikož se nasazuje i místo zadního krytu, tak v této oblasti dochází k propojení. Disponuje sedmi řádky diod a zvládá zobrazovat jednoduché notifikace. Cena byla stanovena na 1 599 Kč včetně DPH.

   Screenshot (14)

Aktualizováno 9. 9.

Zastoupení Samsungu nám právě sdělilo českou cenu phabletu Galaxy Note 4. Pokud si budete chtít pořídit toto zařízení, připravte si rovnou  21 499 Kč vč. DPH.

Původní článek 3. 9.

Začátek akce byl typicky pro Samsung. Opět vše začínalo naživo hranou hudbou, ale tentokrát byly pro změnu využity i smartphony.

Screenshot_32 Screenshot_31

Následovala rekapitulace zásadních změn nejen v dějinách společnosti, ale také samotného systému Android. Po menším ohlédnutím za historií, začalo se s představováním.

VRG_0820

Samsung Galaxy Note 4

Screenshot_34

Druhá polovina roku každoročně u společnosti Samsung patří představení další generace modelu Galaxy Note a ani letos tomu není jinak. Jihokorejský výrobce ještě před začátkem nového ročníku veletrhu IFA spustil reklamní kampaň na akci Unpacked, ve které lákal již na 4. generaci tohoto druhu zařízení. Tudíž nikoho nemůže překvapit, že k oficiálnímu představení došlo právě dnes v Berlíně.

Galaxy-Note-4-Specifications1

Galaxy Note 4 byl osazen 5,7palcovým displejem s QHD rozlišením (2 560 x 1 440 pixelů), který je založený na technologii Super AMOLED. Hlavní hardwarovou část rozdělují dva zcela odlišené procesory. V prvním případě jde o čtyřjádrový Snapdragon 805 taktovaný na frekvenci 2,7 GHz a druhá verze disponuje osmijádrovým Exynosem 5433 z vlastní dílny se 64bitovou architekturou a frekvencí 1,9 GHz (slabší jádra běží na hodnotě 1,3 GHz). Operační paměť má bez rozdílu 3 GB a úložiště do základu dostalo 32 GB nebo 64 GB, přičemž rozšíření zajišťuje slot na paměťovou microSD kartu – až 64 GB.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odnímatelná zadní část obsahuje senzor se 16 MPx, který dokonce zvládá natáčení v UHD kvalitě. Dokonce je zde obsažena optická stabilizace obrazu.

Dále tělo v sobě ukrývá známý stylus S Pen. I zde bylo provedeno několik vylepšení, přičemž většina je zaměřena na samotný software. Tudíž vzniká otázka, jestli se později dostanou novinky i na starší verzi. Pokud ne, zajisté se o to postará XDA komunita.

gnote4lead

Novinkou se také stal snímač UV zařízení. Samozřejmostí je snímač otisků prstů a srdečního tepu. Ostatní prvky výbavy zahrnují přední 3,7MPx kamerku (f /1.9), infračervený port na dálkové ovládání elektroniky, WiFi, NFC, USB 3.0 nebo LTE. Nezapomnělo se ani na čtečku otisků prstů.

Samotná baterie má kapacitu 3220 mAh, což se dnes považuje za normální hodnotu. Tloušťka novinky je pouhých 8,5 milimetrů.

Došlo i na vylepšení v oblasti zvuku. Note 4 obsahuje celkem 3 mikrofony, které napomáhají k odstranění hluku při nahrávání nebo volání. Také je možné za jejich pomoci lokalizovat například řečníka.

Softwarová stránka nabídne předinstalovaný systém Android ve verzi 4.4.3 KitKat s nástavbou TouchWiz.

Samsung Galaxy Edge

Dočkali jsme se zcela nového modelu, který nese označení Samsung Galaxy Edge. Tato novinka vybočuje z řady běžných smartphonů díky svému displeji, který je zakřiven na jednu stranu a pokračuje na samotnou hranu.

galaxynoteedge-lead

V základu se jedná o totožné zařízení, jakým je Samsung Galaxy Note 4. Hlavní rozdíl je samozřejmě v displeji. Jedná se o 5,6palcový zobrazovací panel s Quad HD+ rozlišením. Samotná baterie má kapacitu jen 3000 mAh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jelikož se jedná o atypický smartphone, bude potřeba vývojářů, aby mohli vytvářet aplikace pro takový displej. Samsung jim napomůže vydáním speciálního SDK. Zde je samozřejmě otázka, jestli se najde dostatek zájemců nejen o samotný smartphone.

Galaxy-Note-Edge-Specifications1

Samsung Gear VR

Další novinkou je tak trochu konkurence pro Oculus Rift VR. Konkrétně se jedná o příslušenství Gear VR a pro plný chod nyní potřebujete představený Galaxy Note 4. Ten právě vložíte do těchto brýlí a získáváte tak nástroj pro rozšířenou realitu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gear VR v sobě obsahují senzory, které rozpoznávají pohyb hlavy a přenášejí data přímo do smartphonu. Právě ten vše zobrazuje a díky vysokému rozlišení displeje se může jednat o poměrně kvalitní zážitek.

V tuto chvíli neznáme oficiální ceny nebo přesné datum dostupnosti. Musíme si počkat na české zastoupení, až nám sdělí veškeré podrobnosti.

Zdroje: engadget.com, engadget.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat