5 exkluzivních aplikací pro Android, které na iOS ani Windows nenajdete

5 exkluzivních aplikací pro Android, které na iOS ani Windows nenajdete
2014-11-20T19:46:49+02:00
• 20. 11. 2014
3

App Store, Obchod Play i Windows Phone Store ukrývají desítky tisíc povedených aplikací, některé z nich jsou však dostupné pouze pro Android. Na konkurenčních platformách od Applu a Microsoftu neexistují, a možná ani nikdy existovat nebudou, a to z důvodu omezenosti systému, malých možností pro vývojáře a nebo proto, že se jejich autoři jednoduše rozhodli vyvíjet pouze pro Android. A právě několik takových aplikací si ukážeme v dnešním vydání pravidelného seriálu 5 aplikací ze storu.

AcDisplay

moto-x-acdisplay

AcDisplay v akci; foto: Droid Life

Telefony Moto X od Motoroly nad ostatními Androidy vyčnívají jednou speciální funkcí nazvanou Active Display. Smartphone stačí jednoduše vytáhnout z kapsy a bez zmáčknutí jediného tlačítka zobrazí čas i všechny zmeškané notifikace, které lze přímo vyřídit bez odemykání obrazovky. Podobnou funkcí se může chlubit i nová Motorola Nexus 6, která se v tomto případě jmenuje Ambient Display. Ukrajinský vývojář Artem Chepurnoy se ale s exkluzivitou rozhodl bojovat a vytvořil svou vlastní verzi zvanou AcDisplay.

Oproti řešení od Motoroly si ji můžete nainstalovat na libovolné zařízení, a přináší i několik funkcí navíc. Přibyla možnost nahrazení zamykací obrazovky, nastavení tapety, deaktivace v zadaném časovém období nebo třeba povolení pouze při nabíjení. AcDisplay je v Obchodě Play ke stažení zdarma, nad vyzkoušením tak nemusíte váhat. Osobně mě aplikace ve své době vydání zaujala natolik, že jsem ji přeložil do češtiny. Od stejného vývojáře rovněž doporučuji aplikaci HeadsUp, která přináší nové vyskakovací notifikace z Androidu 5.0 i na Jelly Bean a KitKat.

logo-app AcDisplay Artem Chepurnoy Zdarma ANDROID

Opera Max

Opera-Max-3dev

Opera Max šetří mobilní data po celém světě

Podle názvu naší další aplikace jste si už možná pomysleli, že se jedná jen o další prohlížeč od norské Opery. Není tomu ale tak, Opera Max cílí na šetření cenných mobilních dat, a to napříč celým Androidem. Ať už proto surfujete v jakémkoliv prohlížeči, sledujete videa nebo používáte jiné aplikace náročné na data, Opera Max běží neustále na pozadí a řídí veškerý provoz mezi telefonem a mobilním internetem. Díky kompresi je načítání webových stránek rychlejší i datově šetrnější, aplikace rovněž nabízí i možnost zakázat vybraným aplikacím komunikaci na pozadí. Veškerá vyčerpaná i ušetřená data si samozřejmě můžete nechat zobrazit v přehledném seznamu. Operu Max můžete stahovat z Obchodu Play zcela zdarma.

logo-app Opera Max - Správce dat Opera Software ASA Zdarma ANDROID

Link Bubble

linkbubble

S Link Bubble ušetříte spoustu času

Možná znáte aplikaci Messenger od Facebooku, a možná ji dokonce i používáte. Jako první totiž přišla s nápadem plovoucích bublin, kdy se veškeré zprávy „vznáší“ nad právě spuštěnou aplikací. Australský vývojář Chris Lacy, který je mj. autorem populárního Action Launcheru, se tento nápad rozhodl zavést ještě dále a vytvořil jedinečný internetový prohlížeč Link Bubble.

Nejčastější využití aplikace najde při procházení sociálních sítí, kdy při naražení na zajímavý článek nemusíte čekat, než se otevře a načte v klasickém prohlížeči, ale plynule pokračovat a článek si přečíst až po jeho načtení. Stejně tak jako v případě Facebook Messengeru, i Link Bubble vám dovolí přemisťovat bubliny s webovými stránkami po celé obrazovce. Na levou i pravou stranu obrazovky si navíc můžete namapovat nejrůznější funkce, jako třeba uložit článek do Pocketu, přesunutí bubliny do dolní strany obrazovky se naopak načtená stránka zavře.

Skvělou vychytávkou je i integrovaná funkce „čtečka“, která načtené weby ořeže o veškerou grafiku a zobrazí pouze čistý text a obrázky. A abyste měli ještě větší motivaci Link Bubble vůbec používat, aplikace vám dokáže spočítat veškerý ušetřený čas. Link Bubble s limitovanou funkčností můžete z Obchodu Play stahovat zdarma, klíč k odemknutí plné verze pořídíte za 60 Kč. Zároveň můžete vyzkoušet další aplikace od stejného autora zvanou TapPath, která je ve spojení s Link Bubble ještě efektivnější.

logo-app Link Bubble Browser Chris Lacy Zdarma ANDROID

Timely

timely

Timely na první pohled zaujme svým vzhledem

Pokud bych měl vybrat jednu z nejlépe vypadajících aplikací pro Android, rozhodně bych si vzpomněl na Timely. Není sice provedena v novém Material Designu, na kterém poslední dobou tolik ujíždím, ale to v tomto případě není vůbec podstatné. Nádherné animované pozadí tohoto budíku totiž zaujme snad úplně každého, o to víc, když je navíc upravitelné. Každý si tak aplikaci můžete barevně přizpůsobit k obrazu svému.

Dalším velkým pozitivem jsou exkluzivní budící zvuky, které byly nahrány přímo pro Timely. V případě, že používáte více zařízení a na všechna si Timely nainstalujete, všechny budící časy i nastavení se vám dokonce budou synchronizovat. A to byla jen hrstka všech funkcí, které Timely dokáže nabídnout. O kvalitách aplikace svědčí i to, že studio Bistpin, které má Timely na starosti, bylo zakoupeno samotným Googlem. Tento skvělý budík můžete vyzkoušet třeba hned, a to úplně zdarma.

logo-app Timely - Budík Bitspin Zdarma ANDROID

Muzei

muzei

Muzeum vám z domovské obrazovky vytvoří jedině Muzei

Roman Nurik je asi nejznámějším Android vývojářem a zároveň zaměstnancem Googlu, který kdy vydal nějakou aplikaci v Obchodě Play. Po veleúspěšném widgetu DashClock letos přišel s další aplikací, kterou pojmenoval Muzei. Vaši domovskou obrazovku totiž doslova promění v muzeum s hotovými uměleckými díly, které se každý den mění.

Stejně tak jako v případě DashClocku, i k Muzei se připojila velká komunita vývojářů vytvářejících desítky různých doplňků. Stačí v Obchodě Play vyhledat „Muzei extension“ a můžete začít vybírat z desítek různých témat. Přejete si na své ploše nejlepší fotografie z Flickru, Redditu nebo třeba National Geographic? A co teprve komiksoví hrdinové od Marvelu? Vše je možné, a pokud vám nebude vyhovovat ani jeden doplněk, Muzei vám dovolí přidat vlastní obrázky. Aplikaci můžete stahovat z Obchodu Play zcela zdarma.

logo-app Muzei Live Wallpaper Roman Nurik Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

LinkBuble používam a je to super aplikácia… fakt super….

ACDISPLAY – „Oproti řešení od Motoroly si ji můžete nainstalovat na libovolné zařízení“. To nebude pravda, na S4 mini ani ASUS TF300 nelze instalovat („tato položka není kompatibilní s vaším zařízením“)

Jan Polášek

20. 11. 2014, 20:01

Bylo by hezké kromě AcDisplay zmínit ještě Peek, který dělá něco podobného (ale je placený, resp. teď myslím už přes IAP), ale to jen takový detailík :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat