Rooms – nová aplikace od Facebooku iOS

Rooms – nová aplikace od Facebooku [iOS]
2014-10-25T08:45:54+02:00
• 25. 10. 2014

Facebook spustil novou aplikaci, ve které si, celkem nečekaně, budete moci vytvářet samostatné, a co je hlavní, anonymní místnosti. Což je dnes pro spoustu lidí jedna z diskusí, přeci jen anonymita k internetu patří odjakživa.

dt-r3 dt-r1 dt-r2

Ačkoliv podobné aplikace tu již byly a celkem jistě stále jsou, přeci jen vydání téměř jakékoliv aplikace od velké firmy, bude posléze určitě dobře odměněno uživateli. Bohužel zatím nových uživatelů přibude o poznání méně, jelikož aplikace je zatím jen pro operační systém iOS, přičemž je již dnes dostupná v iTunes.

Hlavním účelem aplikace je tedy sdílení dat mezi uživateli anonymně, a to bez okolků. A tak si můžete mezi sebou, v anonymní místnosti, posílat textové zprávy, fotky a dokonce i videa. Jak je to vlastně s tou místností? Tu si může založit kdokoliv a stačí mu jen zadat její název, což je současně téma, o kterém mají uživatelé hovořit.

O jejím vypuštění jsme se mohli dozvědět přímo z oficiálního blogu Newsroom Facebook, přičemž nás to odkáže na oficiální blog aplikace. K jejímu spuštění se vyjádřil i produktový manager Josh Miller, který o aplikaci napsal toto:

Jedna z věcí, kterou náš tým na internetu miluje nejvíce, je možnost být, čím chceme nebo jsme vždy chtěli být. Přičemž nezáleží na tom, kde žijete, jak vypadáte nebo kolik je vám let. – Zde mají všichni stejný tvar i velikost.

Zde máte konečně místo, kde jste svobodní a kde můžete osvobodit své pravé já z každodenního života. Zde se bez jakýchkoli zábran můžete zeptat na cokoliv budete chtít, ať už je to zdraví, netradiční koníčky či osobní finance. Nyní můžete napsat cokoliv, co jste se ostatním báli říci.

Tento projekt je celkem dost vzdálený od hlavních úmyslů Facebooku jako takového, jelikož ten vždy prosazoval, že uživatelé mají používat své pravé údaje. Aplikace je zatím dostupná pouze v USA, Velké Británii a pár dalších anglicky mluvících zemích.

Zdroj: techdigest.tv

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat