Youtube pro Android – Full HD se rozšiřuje aktualizováno

Youtube pro Android – Full HD se rozšiřuje [aktualizováno]
2014-09-07T10:50:49+02:00
• 7. 9. 2014

Aktualizováno 7. 9.

Možnost přehrávání videí ve Full HD sice byla dostupná v aplikaci Youtube, ale byla omezena. Například na redakčních Nexusech 5 jsme měli jen 720p. Google se zřejmě rozhodl, že přišel čas na rozšíření. V tuto chvíli již můžeme přehrávat videa v 1080p (Full HD) na Nexusu 7 (2013) a Nexusu 5 – vše s Androidem 4.4.4 KitKat.

2014-09-07 08.50.36

Aktualizováno 8. 8.

Před dvěma měsíci s uvolněním nové verze aplikace Youtube došlo na jednu významnou změnu. Na některých zařízeních se začaly objevovat nové možnosti v oblasti kvality přehrávaného videa. Pokud tedy máte smartphone nebo tablet s Full HD rozlišením a dostatečně rychlé připojení, můžete přehrávat videa v 1080p rozlišení. Bohužel tato novinka není pro každého a zatím se neví, jakým způsobem Google rozhoduje o zpřístupnění na jednotlivých modelech.

Nepřehlédněte: Youtube a Hudba Google Play – aktualizace přináší drobná vylepšení

Nyní zde máme další posun, který se bude týkat jen nejlépe vybavených zařízení. Google vložil do aplikace Youtube možnost přehrávání videí v rozlišení 1440p. Nová položka byla objevena jen na modelu LG G3, ale pravděpodobně se rozšíří i na jiné smartphony a tablety s vyššími specifikacemi.

lg-g3-1440p

Původní článek 13. 6.

Před týdnem byla vydána nová verze aplikace Youtube, která v zásadě nabídla nové možnosti při výběru kvality přehrávaného videa. Dříve jsme měli k dispozici jen dvě volby, přičemž nyní si můžeme vybrat z automatického režimu, 144p, 240p, 360p a 720p.

Untitled-1

Nyní někteří uživatelé hlásí, že jejich aplikace nabízí nové možnosti v podobě 480p a 1080p. Nejzajímavější je druhá volba, jelikož by to znamenalo, že by Youtube konečně zpřístupnil obsah ve Full HD pro smartphony a tablety. Uživatelé hlásí, že novinka se jim ukázala jak na mobilním připojení, tak i na WiFi.

original (1) get

Z reakcí uživatelů na portálu Android Police vyplývá, že nové možnosti se objevují na nejrůznějších smartphonech a tabletech. Bohužel se nedá jednoznačně říci, že pokud vlastníte určitý model, tak si budete moci přepnout na Full HD. Pokud tedy objevíte novinku na svém zařízení, podělte se s námi o toto zjištění v komentářích.

Zdroje: androidpolice.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat