Sony představilo také nové externí objektivy – QX1 a QX30

Sony představilo také nové externí objektivy – QX1 a QX30
2014-09-05T12:45:14+02:00
• 5. 9. 2014
1

Sony včera mimo nových Xperií řady Z3, E3, chytrých hodinek a chytrého náramku představilo také nástupce výměnných objektivů pro mobilní telefony. Vloni jsme se dočkali modelů QX10 a QX100, které jsme recenzovali zde, a tak tu letos máme novinky v podobě objektivu QX1 a QX30. Číslování nových modelů není tedy úplně jednoznačné.

m9eskfus4ds0ebycwdfq

Sony QX1 se pyšní senzorem Exmor CMOS s rozlišením 20,1 MPx. Ke zpracování obrazu zde slouží čip Sony Bionz X, který nabízí nízký šum speciálně při horších světelných podmínkách. Výhoda tohoto přídavného foťáku také tkví v tom, že s adaptérem k němu lze připojit existují objektiv třeba od zrcadlovky. Tím pádem může vzniknout takový objektiv, jako třeba na fotce níže. Objektiv také zvládá fotit do formátu RAW a umí přirozeně rozostřit pozadí.

Bildschirmfoto2014-09-03um203453_zps4e659cf1

 

Druhou novinkou je Sony QX30. Jeho největší chloubou je 30násobný optický zoom.Objektiv nabízí ohniskový rozsah od širokoúhlých 24 mm až po úctyhodných 720 mm na dlouhém konci svého ohniskového rozsahu. S digitálním zoomem lze celkově přiblížit až 60x. QX30 dále umí vyfotit 10 snímků za sekundu a také nahrává video ve FullHD při 60 snímcích za sekundu. Tento druhý objektiv fotí pak pouze do JPEG.

Loňský objektiv QX10 bude nově dostupný v nových barvách – růžové a hnědé. Všechny objektivy se budou ovládat přes aktualizovanou aplikaci PlayMemories Mobile dostupnou pro Android a iOS. Ceny a dostupnost nejsou zatím známy.

screen-shot-2014-09-03-at-10-37-00-am (1)

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Peter Pavlovič

5. 9. 2014, 15:47

prosím vás, kto ten článok písal?

„Sony QX1 se pyšní optikou Exmor CMOS s rozlišením 20,1 MPx“
optikou?

„Výhoda tohoto přídavného objektivu“
nie je to skôr taký „snímací modul s E bajonetom“ ?

„Výhoda tohoto přídavného objektivu také tkví v tom, že s adaptérem k němu lze připojit existují objektiv třeba od zrcadlovky. “
k objektívu pripojíme objektív? viď vyššie.

„Tím pádem může vzniknout takový objektiv, jako třeba na fotce níže. Objektiv také zvládá fotit do formátu RAW a umí přirozeně rozostřit pozadí.“
už fakt no comment k tomu „objektívu“, snáď len, že to „rozostrenie pozadia“ bude dané kombináciou snímača v QX1 a použitého objektívu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat