Microsoft představil zařízení pro sdílení obrazovky a nabíjení

Microsoft představil zařízení pro sdílení obrazovky a nabíjení
2014-09-05T13:15:47+02:00
• 5. 9. 2014

Společnost Microsoft nám v Berlíně kromě dvojice nových smartphonů představila nástroje pro sdílení obrazovky a bezdrátové dobíjení. Jedná se o zařízení, která mají být kompatibilní s telefony od společnosti Nokia Lumia s operačním systémem Windows Phone, ale také s ostatními zařízeními.

Nástroj pro sdílení obrazovky 

HD-10-Microsoft-screen-sharing-catalogue-image

Nástroj pro sdílení obrazovky se skládá ze dvou částí. Z krabičky, která obstárává přenos obrazovky z chytrého telefonu do televizoru nebo monitoru. Tato krabička má na zadní straně microUSB a HDMI-A konektor. MicroUSB konektor slouží pouze k napájení celého přístroje. Kromě toho je zařízení podporuje také Wi-Fi standard. Druhou částí je NFC podložka, kterou můžete mít umístěnou kdekoliv. Tato podložka se zesynchronizuje s krabičkou a při samotném fungování nemusíte mít chytrý telefon přímo u televizoru.

HD-10-Microsoft-screen-sharing-easier-way HD-10-Microsoft-screen-sharing-new-way-to-play

Nástroj po řádném zapojení umožní přenášet obraz z telefonu přímo na vaši televizi. Výhodou je to, že nemusíte vlastnit zařízení společnosti Nokia. Tento doplněk funguje také s chytrými telefony a zařízeními jiných společností. Stačí pouze, když váš přístroj podporuje Wi-Fi CERTIFIED Miracast.

 HD-10-Microsoft-screen-sharing-snappy-smooth HD-10-Microsoft-screen-sharing-cross-platform

Novinka bude k dispozici zákazníkům již tento měsíc. Dostupná bude ve dvou barevných provedeních. Zahajovací cena byla stanovena na 79 eur (2 182 Kč). 

Bezdrátová nabíječka DT-903

Druhým z příslušenství je bezdrátová nabíječka, která se od podobných takových produktů liší přítomností Bluetooth ve verzi 4.0. Ten je k nabíječce přítomen z toho důvodu, že pokud váš chytrý telefon nemá dostatečnou kapacitu baterie a nachází se v blízkosti nabíječky, tak vás nabíječka pomocí LED diody upozorní.

  nokia-wireless-charger-2014-09-04-01

V případě, že jste majiteli zařízení Nokia Lumia, nabíječka poskytuje světelné notifikace během doby, kdy zařízení dobíjíte. Během nabíjení tak máte přehled o příchozích notifikacích. Jelikož nabíječka disponuje NFC pro spárování s přístroji, tak ani zde nejste nuceni mít telefon řady Lumia. Sama nabíječka je pak napájena pomocí USB.

DT-903-Wireless-charging-plate-smart-chargingDT-903-Wireless-charging-plate-fully-charged

Bezdrátová nabíječka DT-903 bude k dispozici v říjnu ve třech barevných provedeních. Startovací cena je určena na 59 eur (1 630 Kč)

Zdroje: engadget.com, nokia.com, nokia.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat