Nixie – poletující nositelný fotoaparát

Nixie – poletující nositelný fotoaparát
2014-09-29T08:45:46+02:00
• 29. 9. 2014

Do soutěže Make It Wearable (Udělej To Nositelné), jež je pořádána společností Intel, se přihlásilo mnoho projektů. Mimo jiné i modulární hodinky, o kterých jsme vás informovali v červnu tohoto roku. Na seznam finalistů této soutěže postoupilo jen pár projektů, mezi kterými je nyní populární zařízení zvané Nixie.

dt-nixie

Nixie má být zařízení, které jednoduše nosíte na ruce a v momentě, kdy budete potřebovat něco vyfotit, odepnete. Poté ono samo vzlítne a pořídí vámi zamýšlené fotografie. To se hodí v případě, kdy nemůžete mít v ruce mobil či fotoaparát nebo jste na nevhodném místě a potřebujete lepší výhled, například pro panorama.

Zatím se tedy tento projekt zdá jako úžasný nápad, přičemž zamýšlený vzhled zařízení také není k zahození. Ovšem je otázkou, zda a jaká bude vyřešena komunikace s vaším mobilním zařízením. Přeci jen ukládat fotky rovnou do mobilního zařízení by bylo mnohem pohodlnější a v samotném zařízení by nemusel být velký disk na uložení pořízených fotek či videa. Nezbývá nám tedy než čekat, jak vše dopadne, a doufat v úspěch celkem dobře našlápnutého projektu. Doporučuji se podívat na video od tvůrců, abyste si udělali lepší představu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat