Číňané pašují iPhone 6 v obalu od tyčinky Twinkies

Číňané pašují iPhone 6 v obalu od tyčinky Twinkies
2014-09-29T09:45:18+02:00
• 29. 9. 2014

Většina z nás by pravděpodobně očekávala větší poptávku po nových iPhonech od uživatelů ze Spojených států. Nicméně do zahraničních médií se nedávno dostaly informace, jak vlastně funguje černý trh v Číně. Překvapivě jde o mnohem větší šílenství. Letos v první vlně oficiálního prodeje sice chyběla Čína, ale překupníci evidentně obsadili všechny kamenné prodejny Applu na světě, kde byly očekávané novinky ihned dostupné.

Twinkies

Celníkům v Hong Kongu se podařilo zastavit dodávku 136 nových iPhonů 6 mířící právě do Číny. Překupníci údajně prodávají iPhone 6 za 1 900 dolarů (tj. cca 41 201 Kč bez daně) a 3 250 dolarů (tj. cca 70 476 Kč). Přitom mezi nejoblíbenější varianty patří zlatá a šedá verze. Ti si tak mohou vydělat až o 300 % více než běžný obchodník s doporučenou prodejní cenou. Každopádně ani samotná distribuce není vůbec jednoduchá.

Mezi nejnovější triky můžeme například zařadit zabalený iPhone 6 do prodejního balení od americké tyčinky Twinkies, kterou překupníci pouze vymění za jedno zařízení. Dokonce se hovoří, že telefony v obalu během přepravy získají zvláštní sladkou vůni po známé tyčince. Nakonec kromě tohoto zmíněného způsobu se také iPhony objevily v plechovkách od kávy či v krabicích od zubních past.

Hong Kong Police Hong Kong Police iPhone 6

Zdroje: appleinsider.com, cctvnews.cn

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat