Microsoft ruší roční poplatek za vývojářský účet

Microsoft ruší roční poplatek za vývojářský účet
2014-09-20T10:55:50+02:00
• 20. 9. 2014

Microsoft se v loňském srpnu rozhodl snížit roční poplatek za vedení vývojářského účtu u společnosti z původních 99 $ na poměrně nízkých 19 $. Nyní jsme se však dočkali další změny a tou je úplné zrušení tohoto ročního poplatku. Nový vývojář zaplatí zmíněných 19 $ pouze při registraci a účet si tak předplatí na doživotí.

Lifetime-Dev-Center-subscriptions

Původní význam ročního poplatku byl poměrně jednoduchý. V případě, že vývojář přestal platit, nebo vytvářel pouze nefunkční klony aplikací z ostatních platforem, byly mu následně všechny aplikace z obchodů Windows Store a Windows Phone Store odstraněny. Opačným a negativním efektem byla nutnost platit tento poplatek i v případě, kdy vývojář žádnou aplikaci v daném období aktivně nevyvíjel, ale bez zaplacení by o stávající aplikace stejně přišel.
subscribtionDůvodem, proč se Microsoft k tomuto kroku rozhodl, je změna strategie společnosti spojená s rozšiřováním v méně vyspělých státech. V zemích, jako je Indie a další asijské, ale i evropské země, přiláká nové vývojáře, například i studenty, kteří by dříve nebyli ochotní/schopní roční poplatek zaplatit.

Zdroj: blogs.windows.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Informatik a strojař srdcem i duší. Fanda mobilních technologií a bojovník za platformu Windows Phone. Student univerzity v Ústí nad Labem a vášnivý motorkář.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat