Čína – Xiaomi poráží Samsung v počtu prodaných smartphonů

Čína – Xiaomi poráží Samsung v počtu prodaných smartphonů
2014-08-05T07:20:33+02:00
• 5. 8. 2014

Samsung je společnost, která se ve statistikách zabývajících se podílem na trhu vyskytuje téměř vždy na nejvyšší příčce. Ne jinak tomu bylo i v Číně. Podle posledních zpráv se však právě na čínském trhu musí jihokorejská společnost spokojit až s 2. místem. Novým lídrem se zde stala firma Xiaomi.

Čínský trh je na rozdíl od zbytku světa velice specifický. Cena zařízení je pro zákazníka mnohem více rozhodujícím faktorem než na jiných trzích. Není proto překvapením, že nejprodávanějšími telefony jsou ty od domácích výrobců. Dlouho však platilo, že největší podíl na tomto trhu měl právě Samsung.

 Screenshot_18

V loňském roce dosáhl Samsung v Číně podílu na trhu s mobilním zařízeními 18,3 %. V letošním roce však došlo k poklesu této hodnoty na pouhých 12 % během druhého kvartálu. Oproti tomu výrazným nárůstem se může pochlubit Xiaomi. Z 5% podílu, který měla společnost v roce 2013, došlo k nárůstu na 14 % po 2. čtvrtletí a společnost tak předstihla svého konkurenta.

Je však třeba zmínit, že přední pozice jsou na tomto trhu velice vyrovnané. Kromě Samsungu se na 12% hodnoty dostaly také společnosti jako Lenovo či Yulong. Huawei pak se svými 11 % není o moc pozadu. Zbylé společnosti zaujímají 39 % čínského trhu.

 samsung-xiaomi-china-2

Xiaomi rozhodně ví, jak oslovit zákazníka na domácím trhu. Bude pak jistě zajímavé sledovat, jak se projeví do těchto statistik jejich nejnovější přírůstek – Xiaomi Mi 4.

Zdroje: sammobile.com, androidandme.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat