Neptune Pine zaujmou obrovským displejem

Neptune Pine zaujmou obrovským displejem
2014-08-09T10:35:02+02:00
• 9. 8. 2014

Ti, kdo mají rádi wearable zařízení, zpozorněte. Firma Neptune vydá své první chytré hodinky s názvem Pine. Tyto smartwatch zaujmou velkým displejem a možnostmi připojení. Hodinky byly dotovány lidmi, kteří přispěli penězi na známé stránce Kickstarter, kde kampaň dostala více než osminásobek potřebné částky.

Pine-Banner

V čem se vlastně Neptune Pine liší od ostatních chytrých hodinek? V první řadě je to 2.4″ velký TFT kapacitní displej s rozlišením 320 x 240 pixelů. Displej je chráněn ochranným sklem Gorilla Glass. Hodinky pohání Qualcomm Snapdragon S4, taktovaný na 1.2 GHz, 512MB operační paměť. Hodinky nalezneme jak v 16GB, tak 32GB variantě. Úložiště je rozšiřitelné pomocí microSD karty. Také na těle hodinek nalezneme slot pro microSIM kartu, reproduktory, vstup na sluchátka a mikrofon – takže pomocí těchto hodinek budete moci normálně volat.

Neptune-Pine-smartwatchNeptune-Pine-smartwatch (1)

Pine se také dokáže připojit k internetu pomocí WiFi. Systém hodinek není Android Wear, jak byste očekávali, ale normální Android 4.1 JellyBean. Na zařízení také najdeme dva fotoaparáty. Zadní (spíše boční) fotoaparát obsahuje 5MPx čočku a má vlastní LED blesk. Přední 0.3MPx fotoaparát má také vlastní LED blesk. Dále v těle najdeme různé senzory, jako je akcelerometr, gyroskop, krokoměr a také digitální kompas.

Tohle všechno pohání baterie o velikosti 810 mAh, což jak Neptune říká, stačí zhruba na 10 hodin poslechu hudby či na 5 hodin sledování videa. Na vrch toho všeho jsou hodinky odjímatelné od pásku a dají se připnout k dalším doplňkům, které firma prodává – obal odolný proti nárazu, klip na upevnění například na kole a klip na připevnění na helmu. Bohužel cena je trochu vyšší. Za 16GB verzi zaplatíte 349 dolarů a za 32GB verzi si přidáte dalších 100 dolarů navíc. Hodinky si již můžete předobjednat. Datum dodání bude okolo 1. října tohoto roku.

Neptune-Pine-smartwatch (2)

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat