Google I/O 2014 Extended – ohlédnutí

Google I/O 2014 Extended – ohlédnutí
2014-06-29T11:28:08+02:00
• 29. 6. 2014
1

Google I/O 2014 je za námi a nejeden fanoušek, vývojář či redaktor rozebírá novinky, které nám byly představeny. Tuto akci sledovali i běžní uživatelé služeb od Googlu, přičemž většinou byli doma, což nemusí být až taková zábava.

Nepřehlédněte: Google I/O 2014 – záznam přenosu

Právě proto je zde akce Google I/O Extended podporovaná přímo Googlem a v našem případě hlavně skupinami v rámci komunity GUG.cz. Níže si můžete přečíst, že všechny akce měly doprovodný program, díky čemuž nešlo jen o sledování přímého přenosu.

Video exkluzivně natočené pro Google I/O Extended 2014

Praha

Na vzdory všem překážkám a omezení našeho venue (která je sice velké, ale jen do 21:00) se  týmu organizátorů podařilo uspořádat neskutečně úspěšnou akci.

Praha

Na ČVUT byla tipovací soutěž (o Licence k JetBrains produktům – děkujeme JetBrains) a malovací soutěž (o Mockpad bloček – děkujeme Mockpad.cz). Následovala videa od našich kolegů, kteří byli v San Franciscu. Pak jsme museli vyklidit budovu a proběhl přesun na Unicorn College.

Na část na Unicorn College přišlo sice jen 35 lidí, ale tito odcházeli úplně mimo a překvapeni v pozitivním smyslu! Také orgové si užili zasloužený odpočinek.

Na Unicorn College bylo:

  • Artemis simulátor vesmírné lodi (bylo to celá místnost a mega hustý!)
  • Minecraft GUG Land server
  • Deskové hry
  • Magic the Gathering
  • Open Source Karetní hra Hack!
  • TuliTuli Pytle a Chromecast
  • Jídlo a pití
  • ZENové košíčky
  • Chrome experiments
  • Xbox koutek
  • Taneční podložka

Celá budova měla epickou atmosféru, i díky světýlkům a technice.

Chomutov

V Chomutovském DDM panovala ve středu příjemná atmosféra nasycená napětím a očekáváním. Před samotnou keynote jsme zhlédli několik videí, které nám natočili naši kolegové a organizátoři, jenž byli přímo na místě v San Franciscu.

Chomutov

V průběhu keynote všichni návštěvníci bedlivě sledovali novinky, které si pro nás Google nachystal. Na konci jsme rozjeli diskusi o právě zmíněných aktualitách. Všichni samozřejmě byli hladoví po informacích, ale nejen po nich, pro každého bylo připraveno občerstvení v podobě specialit místního lahůdkářství. Návštěvníci byli spokojeni a sami usoudili, že akce typu společného sledování je úplně jiná liga, než se koukat doma.

Olomouc

Před keynote proběhla diskuse o tom, co by mohl Google představit a také bylo s úspěchem promítnuto video ze SF. Aby nám náhodou někdo neusnul v nudnějších pasážích keynote, bylo připraveno několik litrů kávy, kterou nám dodala místní kafírna. Po keynote opět proběhla diskuse, kde jsme zhodnotili, co vlastně Google představil. Také bylo rozdáno pár triček těm, kteří nejlépe zhodnotili novinky. Následoval hangout a pizza.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Protože další přednáškou bychom návštěvníky uspali, zorganizovali jsme „Coding fight“ – dva týmy, dva počítače, dvě plátna a jeden problém. Výherci i poražení dostali mikiny a trička.

Polička

V Poličce bylo Google I/O Extended spojeno s „minikonferencí“ pro učitele a pedagogické pracovníky. V rámci ní proběhla i přednáška pro zdejší ZŠ. Jako doprovodný program proběhla prezentace Oculus Rift. Mladí účastníci to velmi ocenili jako „zpestření“ programu.

Polička

Milou atmosféru akce dokumentují i fotografie (druhé album), které zachycují události ze začátku akce, neboť během večera jsme nevěděli kam dřív skočit. Tímto bych chtěl ještě jednou mockrát poděkovat fotografům za skvělou práci! Rovněž bych chtěl se skvělou přednášku poděkovat Janku Wagnerovi, paní Mašláňové a týmu z Edutabu.

Jihlava

Před samotným přenosem jsme krátce představili novinky z Applího WWDC. Bylo to o aktuálním dění u konkurence, na které by mohl Google dneska zareagovat (a reagoval). Promítli jsme video od kluků z místa konání a před samotným přenosem vyhlásili tipovací soutěž, co bude dnes představeno. Byla i pizza, z které jsme díky nižší účasti málem puknuli.

Jihlava

Jinak osobní dojem – samotná keynote byla na účastníky dost dlouhá (možná to bylo i dramaturgií keynoty – představování cloudových novinek na samý závěr – tenhle feedback asi do Mountain View nedoputuje :)). Oživil to hangout z místa dění, vyhlášení výsledků soutěže a mikiny.

Pardubice

Těsně před začátkem akce zasáhla Pardubice nepřízeň počasí v podobě bouřky (a lehounce to schytalo i přivezené občerstvení, ovšem na chuti mu to nesebralo), přesto dorazilo více jak 20 lidí, kteří si užili živý stream se vším všudy.

Začátek akce odstartoval Jirka Čadek krátkou prezentací, který spekuloval o čem, že by mohlo představení v Kalifornii být. Následovalo vyhlášení soutěže, a pak už živý přenos z Ameriky.

Pardubice

Po skončení živého přenosu proběhlo vyhodnocení soutěže (výherci si odnesli krásné Google I/O mikiny) a live videochat (samozřejmě přes Google Hangout) s českými zástupci GDG v Americe, kteří nám předvedli nejnovější Android Wear zařízení (chytré hodinky od Samsungu).  Na závěr večera jsme si ještě stihli pustit exkluzivní videa ze zákulisí konference natočené přímo pro ČR.

Výborná akce před začátkem prázdnin a už se těšíme na další spolupráci! Atmosféru, která u nás panovala by vám mohlo přiblížit i toto video.

Ostrava

Na vůbec první akci GXG Ostrava dorazilo přes 40 účastníků. O přímý přenos konference Google I/O byl veliký zájem, takže někteří účastníci přicházeli už půl hodiny před začátkem, aby si mohli vybrat ta nejlepší místa.

Na začátku byla představena komunita GXG Ostrava včetně hostů z Dotekománie.cz a Futurelytics. Aktivity Dotekománie.cz účastníkům přiblížili redaktoři Tomáš Orliczek a Lukáš Vaculík. Následovala poutavá přednáška Tomáše Zbyňovského ze start-upu Futurelytics.

Ostrava

Před začátkem přímého přenosu pobavilo a potěšilo účastníky video natočené kolegy, kteří měli to štěstí být v San Franciscu osobně. Keynote se nesla v pohodové atmosféře – káva, pití, pizza, tyčinky KitKat.

Ke konci akce se účastníci přirozeně rozdělili na 2 skupinky – vytrvalci sledovali konec keynote, druhá skupinka se přesunula na prezentaci mobilních telefonů a chytrých hodinek, které představoval Tomáš Orliczek z Dotekománie.

Nebýt dohodnuté doby pronájmu prostor, diskuze by pokračovala dlouho do noci. Účastníci odcházeli se spokojeným výrazem a příslibem, že se uvidíme na další akci. Obrovským úspěchem pak byly návrhy na další akce přímo od hostů akce.

Ostravští organizátoři se tedy již těší se na další události, které pro ostravské geeky a fandy technologií již nyní plánují.

Jičín

Po krátkém představení GXG Jičín a jeho současných i plánovaných akcí, bylo návštěvníků puštěno úvodní video, které sklidilo úspěch. Chvíle nervozity, kdy u keynote na začátku neběžel zvuk, ještě doladit hlasitosti živého překladu a jedeme do éteru. Našim účastníkům jsme nabídli živý překlad na místě a zároveň ho pouštěli přes Hangout ven. I když jsme měli zajištěnou profesionální překladatelku, občas se tok řeči některých developerů nedal stíhat.

Jičín

Po Keynote jsme pustili videa od Dana France a trochu zpropagovali GBG a jeho současný masivní rozvoj v České Republice. Následovalo živý Hangout z Moscone Center. Akce se nám trochu protáhla do nočních hodin živou debatou a tvrdé jádro do rána řešilo i taková témata, jako je automatizace včelína. Organizátoři Jičínského GXG děkují všem za účast a pomoc při akci.

Hradec Králové

Letošní IO Extended v Hradci Králové bylo úspěšnější než v roce minulém. Konalo se v centru CoolWorking – nachází ve středu města, tudíž byla lepší dostupnost.

Hradec Králové

Program začal prezentací keynote. Ta byla promítána nejen do hlavní místnosti, ale i do kuchyňky. Díky tomu byla možnost sledovat keynoute i při občerstvení. Souběžně probíhalo první kolo představení novinek v Java 8.

Poté byl na programu networking a diskuse. V devět hodin proběhlo druhé kolo představení novinek v Java 8 ukončené diskusí. Akce se všem líbila a tak jsme se všichni rozešli v dobré náladě. Organizátoři tímto děkují všem, kteří jim akci pomohli zajistit a všem, kteří se zúčastnili.

Brno

Organizace letošního Google I/O Extended v Brně se ujalo společně GDG a GXG Brno. Tentokrát byly zvoleny prostory Coworking Mitrovski, které disponují velkým konferenčním sálem. Mitrovski také zařídil občerstvení pro účastníky.

Brno

Akci v Brně zahájil Martin Krček z Madfinger Games, který promluvil o minulosti, současnosti a naznačil i něco z budoucnosti her nejen pro Android. Pro ty, kteří na svém telefonu nemají ještě poslední verzi Androidu, měl Martin v zásobě dostatek KitKat (tedy jen tyčinek). Následovalo promítání keynote.

Organizátoři by rádi touto cestou poděkovali nejen společnosti Google za podporu, Dotekománii za mediální podporu, Mitrovski za super zázemí, ale hlavně všem, kteří se na přípravě akce podíleli.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Lucie Budínová

VIP 29. 6. 2014, 15:07

To video mě pěkně pobavilo. :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat