Vyzkoušejte „Heads Up“ notifikace z Androidu L

Vyzkoušejte „Heads Up“ notifikace z Androidu L
2014-06-29T08:16:12+02:00
• 29. 6. 2014
1

Jednou z novinek preview verze Androidu L jsou samotné notifikace, kterých si všimnete nejvíce na zamknuté obrazovce. Google na konferenci I/O 2014 prezentoval i funkcionalitu „Heads Up“, což by se dalo popsat jako vyskakující notifikace. V praxi takové upozornění vyskočí na jakékoliv obrazovce. Tudíž nemusíte rozbalovat notifikační roletku.

e87c3c57-718e-44b6-9d0e-8cbd66fcff48

Avšak je zde nutná podpora ze strany vývojářů, aby umožnili tento způsob zobrazování notifikací. V tuto chvíli víme jen o jedné aplikaci, která podporuje nová upozornění. Jedná se o beta verzi Twitter klienta.

Pokud se vám líbí tento způsob zobrazování notifikací, můžete si jej vyzkoušet na svém zařízení pomocí aplikace Heads Up! – notifications. Bohužel je zde podmínka – musíte mít minimálně Android 4.3 a vyšší.

Při nastavování si můžete vybrat, od kterých aplikací se mají zobrazovat notifikace. Dále jsou zde možnosti ve stylu zobrazení, ale základní nastavení by vám mělo postačovat. Při spuštění této novinky přes tlačítko „Start“ musíte ještě umožnit Heads Up! – notifications přístup k notifikacím. Nemusíte se bát, že by aplikace odesílala jakékoliv informace někam do internetu – k tomu ani nemá oprávnění.

2014-06-29 05.28.21

2014-06-29 05.27.56

Pro kompletní zavedení novinky musíte restartovat smarphone nebo tablet. Následně si můžete užívat vylepšených notifikací. Zobrazí se vám, i když budete mít jinou aplikaci ve full screen módu. Navíc některé z nich, jako třeba Gmail, vám umožní základní interakci.

  2014-06-29 06.03.54

Aplikaci Heads Up! – notifications si můžete stáhnout z XDA Developers – APK, případně můžete podpořit autora a zakoupit si ji za necelých 20 Kč v Obchodě Play.

logo-app Heads Up! - notifications Woodblock Without Co. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidspin.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pokrocilym uzivatelum s rootem doporucuji Xposed Module jmenem „Heads Up Notifications“, ktery je o neco elegantnejsi :-).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat