Kopii Galaxy S4 prodávají v Číně s malwarem

Kopii Galaxy S4 prodávají v Číně s malwarem
2014-06-30T12:24:59+02:00
• 29. 6. 2014

I když výzkumní pracovníci ze společnosti Kaspersky již dříve potvrdili přítomnost vybraných virů u chytrých zařízení pocházející z Číny, přímo jedno zařízení tentokrát označili za první model z výrobního závodu s rozsáhlým programem pro špionáž. Důvodem, proč by si tento telefon mohla zakoupit převážná část zákazníků, je nejen lákavě nízká cena, ale také velmi blízké konstrukční provedení připomínající Galaxy S4 od jihokorejského Samsungu.

star-n9500-galaxy-s4

Telefon nese název Star N9500 a je dodáván s malwarem Uupay.D, který se překvapivě tváří jako obchod Play Store od Googlu. Tento software dokáže shromažďovat a kopírovat citlivé informace z telefonu, zapnout mikrofon na odposlouchávání telefonních hovorů nebo rozhovoru v blízkosti telefonu. Dále může bez vědomí uživatele zasílat textové SMS zprávy za premium služby. Každopádně jeho odstranění bude poměrně těžké, protože firmware jej bere za svoji součást.

Velkým lákadlem pro většinu bude prodejní cena nastavena na 217 dolarů (tj. cca 4 374 Kč), čemuž odpovídá již několik desítek kupujících na eBayi. Nakonec podle zveřejněné analýzy ze začátku roku byl systém Android terčem 97 % malware útoků a pokračování podobného scénáře v letošním roce od vícero neznámých výrobců z Číny by rozhodně neprospívalo číslům do budoucna.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat