Asistentka Cortana pro Android a iOS? Možná se dočkáme

Asistentka Cortana pro Android a iOS? Možná se dočkáme
2014-06-17T07:30:53+02:00
• 17. 6. 2014
1

V oblasti mobilních operačních systémů najdeme v tuto chvíli dva hlavní soupeře – Android a iOS. Oba systémy nabízejí hlasové asistenty, přičemž Google Now je spíše praktický a se Siri si můžete navíc „pokecat“ nebo „zavtipkovat“. Oba mají své přednosti, přičemž Google Now můžete využívat i na iOS.

mscortana1_640_large_verge_medium_landscape

Třetím a dnes již významným hráčem je společnost Microsoft, která nedávno představila Windows Phone 8.1. S tímto systémem došlo k uvedení hlasové asistentky Cortana, jež se zaměřuje více na samotnou osobnost uživatele. V tuto chvíli je dostupná jen v rámci jednoho systému, přičemž se váže na konkrétní verzi

V budoucnu bychom se měli dočkat i varianty pro Windows, od čeho si Microsoft slibuje větší nalákání na smartphony s Windows Phone. Ovšem ne každý uživatel běžného dospělého systému využívá i smartphone s WP.

Marcus Ash, programový ředitel Windows Phone, odpovídal na konferenci SMX na několik dotazů, přičemž jeden byl zaměřen na možnost multiplatformní varianty Cortany. Ve své odpovědi nastínil, že se v současnosti projednává možnost rozšíření Cortany i za hranice systémů od Microsoftu. Jinými slovy, je možné, že se nakonec dočkáme této hlasové asistentky na Androidu a iOS.

Samozřejmě záleží na tom, jestli vedení společnosti dá zelenou tomuto projektu. Možná by tak Microsoft mohl přilákat více uživatelů na svou mobilní platformu.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lukáš Bubík

17. 6. 2014, 8:29

Chcete, aby Cortana uměla česky stačí, aby jste vyplnili na této stránce https://cortana.uservoice.com/forums/249009-general-cortana-feedback/suggestions/5876268-bring-cortana-in-czech-language vyplnili e-mailovou adresu a zmáčknout vote 3… :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat