Samsung Galaxy Tab S: snímač otisků dostává první slovo

Samsung Galaxy Tab S: snímač otisků dostává první slovo
2014-05-05T11:00:19+02:00
• 5. 5. 2014

Zahraniční server Sammobile získal jedinečné informace kolem zbrusu nové modelové řady s názvem Galaxy Tab S. Ještě na konci loňského roku si jihokorejský výrobce pro nadcházející rok stanovil velkolepý plán vyrobit 100 milionů tabletů. Vypadá to, že společnost Samsung z vytyčených cílů jen tak nesleví, neboť do portfolia v nejbližších měsících dorazí další šestice zařízení, která dostanou velmi podobné vlastnosti jako nedávno představený model Galaxy S5.

Samsung logo

Tablety Galaxy Tab S budou dostupné ve dvou základních velikostech, a to se 8,4 nebo 10,5 palcovými AMOLED displeji. Navíc nabídnou WQXGA rozlišení, čili 2560 × 1600 pixelů. Konstrukčně mají vycházet z řady Galaxy Tab 4, ale s mnohem tenčími okraji po stranách. Dále povrch zadní části bude pocházet z Galaxy S5. Výkon zajistí osmijádrový procesor Exynos 5 (5420) založený na architektuře big.LITTLE, grafický čip Mali-T628 a 3GB operační paměť RAM.

Výrobce pod přední hardwarové tlačítko ukryje snímač otisků prstů, které rovněž například poslouží pro autorizaci plateb přes PayPal nebo přihlášení do Samsung Apps. Exkluzivní funkcí by mělo být přihlášení přes snímač pro více uživatelů na jednom zařízení. Následně záda ponesou 8megapixelový fotoaparát s podporou natáčení ve Full HD kvalitě, zatímco čelo doplní 2,1megapixelová kamerka pro videokonference. Po stránce softwaru v základu poběží na systému Android ve verzi 4.4.2 KitKat.

Výbavu uzavírá WiFi, DLNA, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS, infračervený port, microUSB 2.0. Na trhu lze očekávat šest verzí v kombinaci s úhlopříčkou displeje a podporu WiFi, 3G nebo LTE. Z barevných provedení dá Samsung na výběr z bílé nebo šedé varianty. Mezi příslušenstvími se mají objevit inovované flipové kryty, jejichž uchycení zajistí dva patentované konektory v zádech zařízení. Nakonec snímky provedeného benchmarku AnTuTu u modelu Galaxy Tab S 10.5 WiFi napovídají, že půjde o solidně výkonné tablety.

Samsung Galaxy Tab S 10.5 WiFi - AnTuTu (1) Samsung Galaxy Tab S 10.5 WiFi - AnTuTu (2) Samsung Galaxy Tab S 10.5 WiFi - AnTuTu (3)Samsung Galaxy Tab S 10.5 WiFi - AnTuTu (4) Samsung Galaxy Tab S 10.5 WiFi - AnTuTu (5) Samsung Galaxy Tab S 10.5 WiFi - AnTuTu (7)

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat