První zmínky o Nokii X2 – vylepšený procesor a více operační paměti

První zmínky o Nokii X2 – vylepšený procesor a více operační paměti
2014-05-21T08:00:36+02:00
• 21. 5. 2014

První Nokie X s Androidem se teprve v těchto dnech dostávají na pulty obchodů a v přípravě je již nástupce. Ačkoli se mohlo zdát, že po definitivním převzetí Nokie Microsoftem americký gigant tuto řadu utne, dle spekulací se tak ale nestane. Nyní se na internet dostal první snímek ukazující výkon Nokie X2 v populárním benchmarku AnTuTu.

gsmarena_001

Novinka s označením X2 se může v budoucnu plést s modely stejného názvu – v minulosti Nokia vydala již tlačítkové modely X2-00, X2-01 a X2-02. Nástupce Nokie X nabídne sice o trochu lepší hardwarovou výbavu než původní model, stále ale míří do třídy nejlevnějších telefonů. Hnacím motorem má být čtyřjádrový MSM8210 (což je Snapdragon 200) v kombinaci s 1GB operační paměti. Vnitřní úložiště má 4 GB.

Tato sestava získala v benchmarku necelých 12 tisíc bodů, což se dá porovnat s Samsungem Galaxy S2. Otázka ale zní, jestli bude inovovaný hardware stačit na plynulý chod systému, protože současný model X se se starším hardwarem celkem pere.

Model Nokia X2 má ale přijít pravděpodobně až příští rok. Řada X má sloužit něco jako vstup do ekosystému Microsoftu. Na Android v těchto Nokiích jsou totiž napojeny služby Microsoftu místo Googlu.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat