Moverio BT-200: chytré brýle od Epsonu v prodeji

Moverio BT-200: chytré brýle od Epsonu v prodeji
2014-05-11T11:45:48+02:00
• 11. 5. 2014

Letošní ročník veletrhu CES v Las Vegas přinesl prvního z vážnějších konkurentů pro chytré brýle od společnosti Google. Brýle nesou označení Moverio BT-200 a jsou výtvorem známého výrobce Epson původem z Japonska. Oproti Google Glass sice nenabízí minimum hardwarových součástek kolem vaší hlavy, ale za to nastavená prodejní cena se vyšplhala na méně než polovinu, což bude samozřejmě hrát velmi významnou roli pro nejednoho nadšence do těchto nových technologií.

Epson Moverio BT-200

Epson druhou generaci brýlí viditelně zmenšil, aby zřejmě více zapůsobil na potencionální zákazníky. Obroučky nepůsobí mohutným dojmem jako jejich předchozí verze BT-100. Dva displeje umístěné na předních sklech dokáží zobrazit obraz až ve 3D kvalitě, i když oba podporují pouze qHD rozlišení. Příjemným zpestřením může být hudební systém Dolby Digital Plus. Pro oživení stojí z již dříve zmíněných specifikací zmínit dvoujádrový procesor s frekvencí 1,2 GHz nebo 1GB operační paměť RAM.

Dále interní paměť o velikosti 8 GB rozšíříte paměťovou kartou typu microSD až o 32 GB. Záznamy pořídíte přední kamerkou, jejíž kvalita bude spíše průměrná. Uživatelským prostředím bude doprovázet systém Android ve verzi 4.0.4. Ice Cream Sandwich. Baterie zajistí výdrž zařízení na necelých šest hodin a ostatní výbavu uzavírá GPS, Bluetooth, WiFi společně s řadou senzorů v podobě magnetického kompasu, gyroskopu, akcelerometru. Na úvod byla stanovena cena na 699,99 dolarů (tj. v přepočtu 13 855 Kč bez daně), čímž jasně přehrává Google Glass za 1 500 dolarů.

Epson Moverio BT-200 (5) Epson Moverio BT-200 (2)

Epson Moverio BT-200 (3) Epson Moverio BT-200 (4)

Zdroj: talkandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat