Hodinky od Samsungu s kulatým displejem? patentová přihláška

Hodinky od Samsungu s kulatým displejem? [patentová přihláška]
2014-05-25T09:08:50+02:00
• 25. 5. 2014

Google se nedávno pochlubil novým operačním systémem, jenž je určen pro nositelná zařízení – Android Wear. Následně došlo na představení dvou modelů hodinek od LG a Motoroly. Právě Motorola zaujala svět svými Moto 360, jelikož disponují kulatým displejem, díky čemuž se nejvíce blíží vzhledem těm běžným. Nyní se ukazuje, že by americký výrobce vlastněný Lenovem nemusel být jediným, kdo bude mít kulaté chytré hodinky.

galaxy

Americký patentový úřad zveřejnil přihlášku společnosti Samsung, která byla podána v srpnu minulého roku. V ní lze vidět taktéž chytré hodinky s kulatým displejem, avšak celá patentová přihláška se spíše zaměřuje na použití, funkce a možnosti. Samotné zařízení obsahuje na řemínku foťák, jako tomu bylo u první generace Samsung Galaxy Gear.

Samsung-Patent-Smartwatch-Configurations

Právě ten zde hraje velkou roli, jelikož jsou na něj vázané funkce. Samozřejmě se počítá s tím, že bude využíván pro focení objektů, ale zejména si našel další využití v gestech. V přihlášce je popsáno, jako by takové gesto mohlo vypadat. Například zavřenou pěstí před foťákem hodinek máchnete směrem od nich a rozevřete pěst. To by mělo vyvolat nějaký příkaz. Jedná se jen o ukázku, co by bylo možné vytvořit.

Samsung-Patent-Smartwatch-Gesture

Dále můžeme vidět, že pomocí hodinek bychom mohli skenovat čárové nebo QR kódy, používat OCR pro rozpoznání textu, přímo rozpoznávání objektů a obrázků, atd.

Samsung-Patent-Smartwatch-UI-and-Camera-Capture

Celkově je patentová přihláška zaměřena spíše na ovládání pomocí gest. Je nutné podotknout, že k výrobě nikdy nemusí dojít, ale v nadcházející bitvě o segment nositelného příslušenství může Samsung přistoupit k výrobě něčeho podobného.

Zdroje: sammytoday.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat